In oktober zijn nog twee clubrecords op de baan gebroken bij Belgische werpwedstrijden. In Lier verbeterde Nanne Gelderblom als meisje B haar eigen clubrecord speerwerpen met ruim 30 cm naar een afstand van 34.28 m. In Eeklo en Sint Niklaas heeft Esther Bolle haar clubrecord kogelslingeren bij de meisjes B zelfs 2 keer verbeterd en kwam voor het eerst uit boven de 30 m, nl 30.23 m.

In een indoorwedstrijd in Gent waagde Amy de Graaf (meisjes D) het om met de polsstok te springen. Zij kwam tot 1.85 m en dat was 15 cm meer dan de sprong van een aantal jaar geleden van Ilse Dirkzwager bij de meisjes C. Het betekent een clubrecord indoor bij de meisjes C, B, A en de vrouwen. Hopelijk nodigt haar prestatie uit om ook de polsstok ter hand te nemen.

Ook op de weg waren er twee clubrecords, beide van Leonie Ton bij de vrouwen 40. In oktober liep Leonie in Antwerpen de halve marathon in 1.30.02 uur. Het betekent een verbetering met 3 seconden van het record van Anita Joziasse. Bijzonder detail: op dezelfde dag liep Paola van Gilst in Amsterdam de halve marathon 27 seconden langzamer dan Leonie. In december liep Leonie nog de marathon van Spijkenisse. Haar tijd van 3.03.46 uur is ook een verbetering van een record van Anita Joziasse, maar nu met 3 minuten.

Allemaal weer van harte gefeliciteerd met het behaalde succes en dank voor de reclame die jullie maken voor de vereniging. De clubrecorddiploma's zullen weer bij de Onderlinge Oefenwedstrijd op 24 maart uitgereikt worden.

Share this post