Welke loop zou bij AV’56 de oudste zijn? De Wallenloop of de Sasloop? Ze ijveren in ouderdom, maar verondersteld wordt, dat toch de Wallenloop de oudste is. Maar beide zijn ze springlevend!

Op dinsdagavond 5 juni werd de Sasloop 2018 gehouden, met exact 59 deelnemers, uitsluitend AV’56-leden. Dat was ruim méér dan vorig jaar. En uiteraard deden ook Acronius Kramer en Kees van den Pol weer mee.

Zij hebben het vaakst de Sasloop gelopen. Acronius vermoedelijk één keer vaker (28x) dan Kees (27x). Althans volgens Kees, want Acronius heeft het niet bijgehouden.

De lopers konden genieten van heerlijk weer. Richting Goese Sas met het windje tegen, op de terugweg windje in de rug. Door die gunstige omstandigheden liepen velen een tijd die beter was dan vorig jaar. Een enkeling liep zelfs zijn/haar snelste Sasloop ooit.

De zachte zomeravond nodigde in elk geval uit tot een ontspannen nazit op het terras. Daar kon royaal worden nagepraat over de ervaringen tijdens de 7.8 km lange loop.

Bij de heren liep Jozias Boone de afstand in 27.47 min. Hij was de enige die binnen de 28 minuten bleef. Tweede werd Joël Aafjes (28.33 min) en derde Yann Sinke (28.39 min).

Bij de dames was Paola van Gilst de snelste (34.06 min), gevolgd door Marian Steenblok (37.23 min) en Esma Guigui (38.02 min).

De volledige uitslag staat HIER. Er zijn ook foto’s genomen. Er waren twee AV-fotografen op het parcours. Hun foto-impressies van de Sasloop 2018 staan HIER.

 

FOTO: Peter Castel neemt vrolijk het keerpunt bij het Goese Sas.

 

FOTO:  John Nieuwenhuize (links) probeert Jozias Boone (rechts achter hem) vóór te blijven. Het zou niet lukken….(Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post