Op zaterdag 1 december wordt de 26e Den Inkelcross in Kruiningen georganiseerd. Het is de bijdrage van AV’56 aan het Zeeuwse Verzekeringen Crosscircuit 2018/2019.

In het bos rondom de waterpartij van natuurgebied Den Inkel wordt weer een parcours uitgezet, dat afwisselend over gras-, zand-, en houtsnipperpaadjes voert en dat een aantal verraderlijke hellingen kent.

Zowel  wedstrijdlopers, scholieren als trimlopers kunnen (tot  28 november 24.00 uur) vooraf inschrijven via www.inschrijvenzeeland.nl. Na-inschrijven is ook mogelijk: tot 1 uur voor de start, in de kantine van camping Den Inkel.

Voor jeugdleden van AV’56 is deze cross tevens het clubcrosskampioenschap.

Meer informatie kunt u vinden op de website van AV’56: www.av56.nl onder de link ‘26e Den Inkelcross’ in de agenda. Douche- en kleedgelegenheid op de camping


Zeeuwse crosscompetitie

De Den Inkelcross maakt deel uit van een reeks van zeven wedstrijden, die verspreid over Zeeland worden gehouden. De coördinatie ligt bij de overkoepelende Vereniging Zeeland Atletiek (VZA). Elke atletiekvereniging in regio 11 neemt een cross voor haar rekening. Na de zeven wedstrijden wordt de eindstand opgemaakt. 

Wie wil meedoen aan alle crossen, dient zich uiterlijk enkele dagen vóór de eerste cross (in Hulst) in te schrijven.

De agenda van de crosscompetitie van dit seizoen ziet er als volgt uit:

 Datum 

Wedstrijd 

Plaats 

Vereniging

 3 nov 2018

 32e Moerschanscross (tevens ZK)

 Hulst

 RKHAV

 24 nov 2018

 Elderschanscross

 Aardenburg

 Wielingen

 1 dec 2018

 Den Inkelcross

 Kruiningen

 AV'56

 12 jan 2019

 Deltacross

 Westenschouwen

 Delta Sport

 26 jan 2019

 Scheldeportcross

 Westdorpe

 Scheldesport

 9 feb 2019

 Grevelingencross

 Bruinisse

 Flakkee

 2 maart 2019

 Kustcross

 Vlissingen                                      

Dynamica

Er kan in één keer worden ingeschreven voor de gehele competitie. U betaalt dan slechts voor 5 wedstrijden, maar u kunt aan alle 7 wedstrijden meedoen. U behoudt de hele competitie hetzelfde startnummer. 

Wilt u aan 1 of slechts enkele wedstrijden meedoen, kijk dan bij de desbetreffende wedstrijd op de site van de organiserende vereniging.


Totaal inschrijfgeld voor alle 7 wedstrijden:

Categorie (leeftijd) 

Voorinschrijven AU-leden 

Voorinschrijven niet-AU-leden 

Pupillen

 Euro 10,00

 Euro 15,00

Junioren t/m B

 Euro 12,50

 Euro 20,00

Overigen

 Euro 20,00

 Euro 30,00

Deelname aan uitsluitend de Inkelcross kost bij voorinschrijving (voor AU-leden) bij de pupillen 2,00 euro, bij de junioren t/m B 2,50 euro en bij de overige categorieën 4,00 euro. Na-inschrijvers betalen 1 à 2 euro méér


Het reglement staat op www.verenigingzeelandatletiek.nl  De crosscompetitie wordt verzorgd door de diverse verenigingen in samenwerking met: 

Vereniging Zeeland Atletiek (http://www.zeelandatletiek.nl/) 

 

 

FOTO: AV’56-starter Jan Fraanje staat op het punt om de volwassenen weg te schieten. Beeld van vorig jaar. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post