Het jaar van de buitenlandse loopjes sluiten we graag af met een verslagje van de Lanzarote International Marathon. Loopreizen.nl had weer een fijn, zesdaags uitje georganiseerd naar Costa Teguise, waar we echt geen nee tegen konden zeggen. We hebben er de halve marathon gelopen.

Met een gemiddelde decembertemperatuur van een graadje of 20 worden er op zaterdag 3 afstanden gelopen (hele en halve marathon en 10km) langs de kust tussen Costa Teguise en Puerto del Carmen.

De start van de hele marathon en de finish van alle afstanden was tegenover ons hotel. De start van de halve marathon en de 10km, waar we met bussen heen werden gebracht, was respectievelijk in Puerto del Carmen en Arrecife. Op vrijdag zijn de kidsruns.

Het is een afwisselend parcours, je loopt langs dorpjes, strandjes, rotskusten, en soms ook stukjes over industrieterreintjes en langs het vliegveld. Het fijne van de kust is dat er meestal een windje staat. Dan blijft het koel. Het nadeel van de kust is, dat het er ook flink hard kan waaien.

Dus ook de omstandigheden waren afwisselend; in de zon en uit de wind, maar ook tegen de wind in de heuvel op. Maar op de top word je beloond met een prachtig uitzicht en een verkoelend windje.

De aankleding en de verzorging waren prima, ondanks het kleine deelnemersveld (ca. 2000 lopers). Op alle plekken een feestelijke start met versiering en muziek. Veel drinkposten onderweg, iedere 2,5 km, om en om met alleen water in kleine flesjes en water, sportdrank, cola en fruit. Lekkere stukken zoete sinaasappel, watermeloen en banaan. Honger en dorst hebben we niet geleden!


Terrasjes

Lanzarote is een fijn vakantie-eiland met een prima klimaat. Buiten onze halve marathon om hebben we heerlijk op het strand en op terrasjes gezeten. We zaten in een mooi resort, met veel zwembaden en allerlei sportvoorzieningen.

Kortom, we hebben een heerlijk uitstapje naar de zon gemaakt en zijn gebruind, voorzien van een mooie medaille en met fijne herinneringen, weer teruggereisd naar het winterse Nederland. Nu gaan we ons alvast verheugen op ons volgende loopje over de grens.

Marlies (en dochter) en Marie-José

 

hm_lanzarote2_2018.jpg

FOTO: Marlies finisht op Lanzarote.

 

hm_lanzarote1_2018.jpg

FOTO: ‘Staatsieportret’ van de dames uit bovenstaand verhaal: Marie-José Janse, Marlies Jeremiasse en haar dochter.

 

 

Share this post