Op verzoek van de ouders en trainers van onze jongste pupillen is voor deze categorie een alternatieve Oliebollenloop ingesteld. De kinderen blijven hierbij wél op de baan.

De 3 km-loop naar Wilhelminadorp en terug is voor de jongsten ‘net te ver’. Daarom zullen velen niet inschrijven. Op verzoek van de ouders en de trainers van de (mini)pupillen is daarom een 800 m gecreëerd. Die zal op de baan worden gelopen, kort nadat de ‘Wilhelminadorp-groepen’ naar buiten zijn vertrokken.

De WTC is het met de trainers en de ouders eens, dat 3 km te ver is voor de (mini)pupillen. De baan verlaten vindt de WTC ook geen goed idee: daar kom je auto’s en (brom)fietsers tegen. Dat vergt weer méér begeleiding en toezicht.

Om de jongste clubleden toch te kunnen laten meedoen aan de Oliebollenloop, worden daarom 2 rondjes op de baan gelopen. Dan zij ze klaar voordat de ‘Wilhelminadorp-lopers’ terugkeren. Voordeel is ook, dat ze al snel aan de oliebollen en de chocomelk kunnen!

Het wedstrijdsecretariaat tekent daarbij aan: ook deze jongste pupillen graag vooraf inschrijven! Naam en categorie vermelden, zodat er (indien gewenst) ook een uitslag opgemaakt kan worden. Voorinschrijven kan tot uiterlijk 30 december te 18.00 uur.

 

oliebollen_pup_2018.jpg

FOTO: De start van de Oliebollenloop van 2016 op de baan. Als de grote groep vertrokken is, zullen dit jaar de kleinste pupillen hun ‘eigen’ Oliebollenloop doen: een paar rondjes op de baan. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post