De deelnemers aan de AV’56 Wallenloop 2019 hebben afgelopen zaterdag de overleden Kustmarathon-oprichter Lein Lievense herdacht.

Voorafgaand aan de volwassenenloop namen ze een minuut stilte in acht. Die minuut werd gevolgd door een langdurig applaus.

Speaker Matthieu Warrens noemde vooraf in een korte toespraak Lein Lievense ‘de man die ongelooflijk veel voor de loopsport in Zeeland heeft betekend’.

“Hij bracht veel mensen ertoe, gezond in beweging te komen. Hij heeft veel bijgedragen aan de populariteit van lange en korte wedstrijdlopen in de provincie”.

Om die reden vroeg de speaker om ‘een minuut oorverdovende stilte en daarna een oorverdovend applaus’.  Alle atleten en supporters daaraan mee.


Condoleanceregister

Kustmarathon-icoon Lein Lievense uit Zoutelande overleed afgelopen donderdag 3 januari aan de gevolgen van kanker, op 68-jarige leeftijd. Aanstaande donderdag wordt hij in zijn woonplaats herdacht tijdens een dienst in de Catharinakerk.

Op woensdag 9 januari tussen 10.00 en 15.00 uur kan op het gemeentehuis in Domburg een condoleanceregister worden getekend. De overledene wordt donderdag in besloten kring gecremeerd.

 

FOTO: Een minuut stilte voorafgaand aan de Wallenloop. (Foto: AV’56)

 

Share this post