AV’56-junior Bowen Geense is bij de jeugd eindwinnaar geworden van het zomeravond-Stratencircuit Zeeland 2018.

Hij sprokkelde in drie achtereenvolgende woensdagavond-lopen (Zoutelande, Yerseke, Westkapelle) zo veel punten bij elkaar, dat hij onbereikbaar is geworden voor de nummer 2, Stijn Koole van Dynamica.

Bij de jeugd worden de drie beste resultaten (van de vijf) bij elkaar opgeteld. Na de vierde loop in Burgh-Haamstede was zijn puntentotaal al zodanig, dat hij niet meer is in te halen. En in Burgh-Haamstede deed hij niet eens mee…

Bowen werd 4e in de eerste stratenloop (Zoutelande), hij werd 3e in Yerseke en 4e in Westkapelle. Hij is C-junior en komt in het Stratencircuit uit in de categorie Jongens 13-14 jaar.

Zijn prestatie bewijst, dat AV’56 in het Stratencircuit ij

een dominante rol speelt in de eindklasseringen. Monique Verschuure is bij de vrouwen al onbereikbaar voor de concurrentie (zie bericht hierover op deze pagina). Voor Bowen Geense geldt hetzelfde bij de jeugd.

Alleen bij de heren komt AV’56 er niet aan te pas. In het tussenklassement na vier wedstrijden staan de hoogst geklasseerde AV’ers op de plaatsen 3, 4 en 5. De definitieve beslissingen vallen op woensdagavond 1 augustus bij de Boulevardloop in Vlissingen.

Zie hier de uitslagen en de tussenstand.

 

bowen_straten_2018.jpg

FOTO: Bowen Geense tijdens de stratenloop in Yerseke (de Sportvisserloop). Hij loopt in het midden, met startnummer 905. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post