De traditionele clubkampioenschappen op de baan (zaterdag 28 september a.s.) worden dit jaar gehouden in een feestelijke setting. Op deze dag wordt immers ook de gerenoveerde baan in gebruik genomen.

Het bestuur heeft er bewust voor gekozen om de sport en het feest in elkaar te laten overvloeien. ’s Morgens strijden de pupillen om het clubkampioenschap op de diverse onderdelen. ’s Middags zijn de overige categorieën (junioren, senioren, masters) aan de beurt. In de anderhalf uur pauze daartussenin (12.30-14.00 uur) zijn de officiële openingshandelingen gepland.

Wethouder Derk Alssema van Sportzaken is gevraagd om de openingshandeling te verrichten. Wat we voor hem hebben bedacht, blijft een verrassing. In elk geval vervullen ook de pupillen een voorname rol. Dit onderdeel eindigt met het hijsen van enkele vlaggen.

Na dit officiële gedeelte wordt de nagelnieuwe polsstokhoogspringbak in gebruik genomen. Dat gebeurt door twee gerenommeerde topatleten op de polsstok, Roman Monte en Sam Kranse, die een demonstratie van drie kwartier zullen verzorgen. Roman Monte heeft een pr van 5.13 m, Sam Kranse van 5.00 m. Vermoedelijk is er in Zeeland nooit zo hoog gesprongen als op deze 28e september gaat gebeuren.


Programma clubkampioenschappen baan

In de morgenuren werken de pupillen hun programma af. Ze ‘doen’ een meerkamp. ’s Middags doen de C/D-junioren ook een meerkamp. Een extra onderdeel voor de C/D-junioren zijn de horden.

De A/B-junioren, de senioren en de masters komen ook ’s middags in actie. Zij werken voor het clubkampioenschap ook een meerkamp af. Verplicht onderdeel is de 1000 meter. In deze categorieën kan ieder ook voor andere onderdelen inschrijven.

Het slotakkoord van de dag moet een van de smaakmakers van het programma worden. Dat is de 3000 meter. De WTC durft het aan, deze afstand op het programma te zetten. Er moeten wel minimaal 15 leden inschrijven. Het maximum is 25. Er wordt slechts één serie gelopen. De AV’56-lopers van de middellange afstand hebben daarmee een prachtig ‘podium’ om zich op de baan eens op deze afstand te laten zien!

Uitgebreide wedstrijdinfo is hier te vinden. Daar kun je ook inschrijven.

 

clubkamp2_2019.jpg

clubkamp1_2019.jpg

FOTO: Starten maar! (Foto: AV’56).

 

Share this post