U hebt van mij nog de laatste records van 2016 te goed.

Op de clubkampioenschappen werden 3 records gebroken. Allereerst de prachtige hoogspringprestatie van Lars Dirkzwager bij de jongens A met een hoogte van 1,95 m. Hij brak daarmee het 33 jaar oude record van Andr├ę Verwei met 4 centimeter. Het is tevens een evenaring van het clubrecord bij de senioren.

Rob Dekker brak 2 records bij deze wedstrijd. Rob woont al een tijdje in Goes, maar heeft zich nu over laten schrijven van de atletiekvereniging AV Castricum naar AV '56. In de categorie mannen 65 vestigde hij een clubrecord op hoogspringen van 1,45 m en ook nog bij kogelstoten met een worp van 8,86 m. De hoogspringprestatie is ook een clubrecord bij de mannen 60 en een evenaring van de records bij de mannen 50 en 55. Tot slot was het ook nog een baanrecord voor de Goese baan bij de mannen 55, 60 en 65.

Verder moet ik ook nog een clubrecord op de weg melden dat ik over het hoofd gezien had. Heddie Nieuwdorp verbeterde op 22 mei in Leiden zijn al eerder dat jaar gelopen clubrecordtijd bij de mannen 60 op de halve marathon met 2,5 seconde tot een mooie tijd van 1.21.58 min.

Tot slot kan ik nog vermelden dat op de avondwedstrijd in Goes op 12 augustus welgeteld 7 baanrecords gesneuveld zijn, vooral op de 3000 m, maar ook op de 100 en 200 m. Hiervoor verwijs ik u naar de pagina van de baanrecords. Maar niet onvermeld mag blijven dat Shirin van Anrooij hier als meisje C een prachtig baanrecord neerzette op de 3000 m dat geldt bij de meisjes B en A. Bij de meisjes C is het geen gangbaar onderdeel. Haar tijd: 10.37.48 min.

Allemaal gefeliciteerd met jullie mooie prestatie. Ik hoop jullie weer te zien schitteren op de Onderlinge Oefenwedstrijd.

Kees van den Pol

Share this post