De pupillen en C/D-junioren kunnen vanaf nu inschrijven voor het jaarlijkse jeugdkamp. De organisatie is in handen van de jeugdcommissie.

Het kamp wordt gehouden in de week van Hemelvaartsdag. Het begint op woensdag 29 mei en eindigt op vrijdag 31 mei.

Ook dit jaar wordt het jeugdkamp gehouden in jeugdverblijf De Bielebale in Brasschaat (België), net over de grens. De pupillen en de junioren hebben daar ieder hun eigen verblijfs- en slaapruimten, én ieder een eigen programma.

De kosten bedragen 40 euro. Inschrijven kan tot uiterlijk 7 mei a.s. Het inschrijfformulier is te vinden op www.av56.nl/jeugdkamp2019. De jeugdcommissie adviseert de ouders om niet te lang te wachten met inschrijven, want vol is vol. Het succes van vorig jaar doet vermoeden, dat er ook dit jaar weer grote belangstelling zal zijn.


Voortzetting van de Koebel-kampen

Het jeugdkamp in België is de voortzetting van de z.g. Koebel-kampen, die vroeger in Burgh (Schouwen) werden gehouden. De accommodatie aldaar is echter te verouderd geraakt. Daarom moest enkele jaren geleden een alternatief worden gezocht.

Dat neemt niet weg, dat complete generaties leden binnen AV’56 zijn opgegroeid met het Koebel-kamp, dat altijd rondom de Pasen werden gehouden.

Generaties atleten en atletes van AV’56 hebben onuitwisbare herinneringen overgehouden aan wat ooit begon als een trainingskamp, na een lange winter van zaaltrainingen.

 

kamp_2019.jpg

Share this post