AV’56-lid Jozias Boone was afgelopen zondag de snelste Zeeuw onder de marathondeelnemers in Rotterdam. Hij liep 2.42.49 uur. Een geweldige prestatie!

Na afloop vertelde hij op zijn Facebook-pagina dat hij voor zijn gevoel lekker gelopen had. “Het doel was 2.45 uur, of sneller, en dat is, ondanks de warmte, gelukt. Ik heb lekker vlak kunnen lopen en op het eind had ik nog meer dan genoeg energie voor een goeie eindsprint”. Hij werd onderweg gesupporterd en verzorgd door Monique Verschuure.

Zover onze kennis reikt, deden minstens twintig leden van AV’56 mee aan deze populairste Nederlandse wegmarathon. Dat waren behalve Jozias Boone ook: Johan Karelse, John Nieuwenhuize, Tom Verbeek, Johan Spruit, Rob van ’t Veen, Patrick van Iersel, Ronald Aarts, Renske Verbrugge, Rinus Paardekooper, Jeanet Verhaagen, Marcel van Gilst, Yolanda Krombeen, Paola van Gilst, Peter Castel, Jordi Castel, Jan Minnaard, Hans Minnaard, Marco van 't Westeinde, Ramon Zoeteweij en Michel Velkers. Velen van hen liepen zondag een persoonlijk record.

Als we leden vergeten, dan horen we dat graag (redactie@av56.nl).

De tijden van een aantal AV-deelnemers ontlenen we aan www.atletiekzeeland.nl. Ze zijn hier te bekijken: http://atletiekzeeland.nl/index.php?pg=wedprestaties&wedid=10973. Het lijstje is echter niet compleet.

Je kunt ook nog kijken op de prestatielijst op onze eigen site:  https://www.av56.nl/ranglijst/uitslagen#year/2019/typeid/3and4/mode/categorie/ignoreclub/0 .

** Een indrukwekkende prestatie leverde ook ultraloopster Leonie Ton. Zij werd tweede op de 120 km van Texel, in een tijd van 10 uur en 30 min. Aan de start verschenen vijf loopsters. Eerste werd Irene Kinnegin, vaak Leonie’s concurrent op de ultralopen.

 

FOTO: AV’56’er Jozias Boone (links) was de snelste Zeeuw in Rotterdam. Hij wordt hier gefeliciteerd door mede-marathonloper Tom Verbeek. De foto werd echter niet in Rotterdam genomen, maar na de Zwaakse Weelloop van vorig jaar. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post