In een persoonlijk interview met Monique Verschuure kwam de PZC op donderdagmorgen 6 december terug op de berichtgeving eerder in de week inzake de Den Inkelcross. Ze mocht uitgebreid uit de doeken doen wat er wél en niet gebeurde tijdens de cross.

In de krant was eerder de indruk gewekt, dat Monique (AV’56) en Monica Sanderse (Dynamica) beiden schuld hadden aan een passeer-incident tijdens de loop. Onvoldoende bronnenonderzoek leidde tot die foutieve berichtgeving.

Bovendien verklaarde Dynamica-trainster en VZA-voorzitter Anjolie Wisse in de krant, dat er ‘bezinning’ en een ‘vreedzame oplossing’ moesten komen. Een wat wereldvreemde opmerking, omdat bij haar bekend is, dat haar pupil bij minstens vier evenementen de winnares uitschold. Gewoon omdat ze niet won.

Monique Verschuure wilde niet als medeschuldige aangewezen worden door de krant en tekende bezwaar aan. De krant gunde haar (terecht) de gelegenheid om háár kant van de zaak te belichten (https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/monique-verschuure-ik-sta-juist-bekend-om-mijn-sportieve-gedrag~af996f06).

In hetzelfde artikel verklaart ruziezoekster Monica Sanderse kortweg dat ze ‘aan zichzelf zal gaan werken’.

 

monique_pzc_2018.jpg

Share this post