Op de afsluitende Boulevardloop in Vlissingen heeft ons lid Monique Verschuure haar suprematie in het Stratencircuit 2018 andermaal bewezen. Ook in Vlissingen kwam ze onbedreigd als eerste over de meet.

Voor het eindklassement maakte dat weinig meer uit, want de eindzege was na vier van de vijf woensdagavond-wedstrijden al in haar bezit. Ze scoorde met haar succesvolle serie het maximumaantal van 1500 punten, een zeldzaamheid!

Bij de heren deed zich het tegenovergestelde voor. Daar werden de vijf wedstrijden telkens door een ander gewonnen. Afgelopen woensdagavond in Vlissingen gebeurde dat door AV’er Patrick de Vos. Hij liep de hele tijd in de voorste gelederen. In de laatste honderden meter was hij alleen met Tim Pleijte. In een felle spurt overklaste Patrick de Dynamica-loper in de laatste meters.


Aangename omstandigheden

Hoewel het op de Boulevard in Vlissingen in de avondlijke uren nog vrij warm was, hadden weinig lopers daar last van. Sterker nog, velen meldden dat ze een snellere tijd gelopen hadden dan vorig jaar. Er waren ruim 300 deelnemers (inclusief de korte afstand en de jeugd).

Anders dan in voorgaande jaren werd er niet gestart bij Hotel Arion, maar bij Zandpaviljoen Pier 7, iets westelijker. Het wedstrijdsecretariaat was op het strand gevestigd. Het omkleden geschiedde ook op het zand, in een tent. Het was voor de lopers een compleet nieuwe ervaring!


Eindklassement

Wie het eindklassement van het Stratenloopcircuit 2018 (Zoutelande, Yerseke, Westkapelle, Haamstede, Vlissingen) beziet, kan tot geen andere conclusie komen dan dat de AV’56’ers daarin een prominente rol spelen. De toptienlijsten worden dit jaar beheerst door leden van onze vereniging.

Bij de dames werd Monique Verschuure dus oppermachtig eerste (ze loste daarmee Leonie Ton af). Paola van Gilst maakte met haar deelname in Vlissingen een sprongetje omhoog en eindigde fraai als tweede in het eindklassement. Henny Strating werd 5e, Marloes Saaman 10e en Marlou Eckhardt 11e.

Bij de heren is de dominantie nog groter. De eerste en de derde podiumplaats gingen weliswaar aan ons voorbij, maar voor het overige is het vrijwel alles AV’56 wat in de eind-toptien de klok slaat. Martijn de Kok kroop met zijn deelname in Vlissingen nog een paar plaatsjes omhoog en pakte daardoor de 2e plaats. Verder zien we in die overall-eindlijst Laurent van Nieuwenhuijze (4e), Jozias Boone (5e), Wilko de Vos (6e), Rob van ’t Veen (8e) en Tom Verbeek (10e).

Bij de jeugd was er weinig te melden. Bowen Geense deed in Vlissingen niet mee, maar behield wel zijn eerste plaats in de eindklassering over vijf wedstrijden.


Boulevardloop

De afzonderlijke Boulevardloop van afgelopen woensdagavond, als afsluiting van het Stratencircuit 2018, leverde  -in hun respectieve leeftijdscategorieën-  podiumplaatsen op voor de volgende AV’56-leden: Patrick de Vos, Monique Verschuure, Wilko de Vos, Marius Besuijen, Paola van Gilst, Annet van der Linde, Henny Strating, Gerrit Spaans en Ingrid Koene.

Op de korte afstand bij de heren finishte AV’56’er Meharia Abraham als eerste. De uit Eritrea afkomstige jongeman is nog maar kort lid van onze vereniging. Hij geldt als een veelbelovend loper.

De volledige uitslag van de Boulevardloop is HIER te lezen, inclusief het eindklassement van het Stratencircuit 2018.

Een fotoserie van de Boulevardloop, met veel AV’ers, is HIER te bekijken. De prijsuitreikingsfoto’s hebben betrekking op de afzonderlijke Boulevardloop en op het eindklassement van het Stratencircuit.

 

FOTO: De huldiging van de winnaars van het eindklassement 2018 bij de dames D35: Monique Verschuure (1), Ada Geuze (2) en Nathalie Sinke (3).

 

FOTO: Winst voor Patrick de Vos.

 

FOTO: De kersverse AV’56’er Meharia Abraham won de korte afstand bij de heren. (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post