Met grote overmacht heeft ons lid Monique Verschuure bij de dames het Zeeuwse vijfdelige Stratencircuit 2018 gewonnen. Ze stelde de eindzege veilig door in Burgh-Haamstede de vierde loop van de serie te winnen. 

De eerste drie lopen (Zoutelande, Yerseke, Westkapelle) won ze ook. Daardoor is ze nu al eindwinnares met het maximumaantal van 4 x 500 punten. Volwassenen moeten aan vier van de vijf lopen hebben deelgenomen om in het eindklassement te komen. Ze is door deze vier zeges niet meer te achterhalen.

Nog twee andere AV’56-dames volgen in Moniques kielzog. Henny Strating staat na vier wedstrijden vierde, Elly Spaans zesde. Moniques tijd over de 9.9 km in Burgh-Haamstede was 38.46 min.

Bij de mannen lijken de kaarten geschud ten voordele van Erwin Harmes (Gonzales Running Team) en Joeri Versluis (Dynamica). Als zij in de vijfde en laatste wedstrijd standhouden, houden ze drie AV’ers achter zich: Jozias Boone (3e), Wilko de Vos (4e) en Rob van ’t Veen (5e).

Bij de jeugd staat in de rangschikking ook een AV-lid bovenaan, maar de puntentelling van de overige deelnemers lijkt niet te kloppen. Daarom vermelden deze tussenstand hier nog niet.

Aan de loop in Burgh-Haamstede namen in totaal 150 atleten deel, van wie er 125 (toch) de lange afstand van 9.9 km liepen. Ze lieten zich niet weerhouden door de hitte. Velen vonden na afloop, dat het ‘te doen’ was. De organisatie had uit-en-te-na geadviseerd inzake waterinname. Er waren ook extra verversingsposten.

Volgende week woensdag, 1 augustus, wordt het Zeeuwse woensdagavond-Stratencircuit 2018 afgesloten met de traditionele Boulevardloop in Vlissingen. Daar worden na afloop ook de kampioenen gehuldigd.

 

FOTO: Monique Verschuure kwam ook in Burgh-Haamstede winnend over de meet. Deze foto werd gemaakt in Westkapelle (18 juli).

 

Share this post