Even leek het erop dat het niet ging lukken en dat we de Grote Clubactie de komende jaren misschien zelfs uit ons hoofd moesten zetten. Diverse oproepen voor nieuwe vrijwilligers op de website en via de social media bleven lange tijd vruchteloos.

Maar een laatste oproep via de diverse groepsapps van de jeugd had uiteindelijk wel het gewenste resultaat: 2 personen hebben zich aangemeld om dit op zich te nemen en daar zijn we uiteraard heel blij mee!

De afgelopen jaren werd de Grote Clubactie altijd gecoördineerd door Paul Pieters en hij deed dit met volle overgave. Hij bestelde de lotenboekjes, deelde deze persoonlijk uit aan de jeugdleden, hij zag erop toe dat alles weer op tijd en volledig ingevuld werd ingeleverd, hij voerde alle verkochte loten in via de computer, hij zorgde voor een duidelijk communicatie van de opbrengst en uiteindelijk ging hij ook nog eens de cadeaus voor de beste lotenverkopers persoonlijk thuis afleveren.


Eenmalig ‘Grote Paul Actie’

Vorig jaar was het uitdelen van de lotenboekjes één van de laatste dingen die Paul voor onze vereniging heeft mogen doen. Kort daarna overleed hij plotseling en op veel te jonge leeftijd. Als eerbetoon werd de actie vorige jaar dan ook éénmalig omgedoopt tot ‘Grote Paul Actie’ en dankzij de inzet van velen resulteerde dat in een recordopbrengst van ruim 2.800 euro.

Anneke en Marieke Pieters, de vrouw en de dochter van Paul, hebben vorig jaar de verdere afronding van de Grote Paul Actie met veel toewijding op zich genomen, maar zij hebben aangegeven het stokje te willen overdragen en daar hebben we uiteraard alle begrip voor.


Nieuwe coördinatoren

Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Micha van den Berge (moeder van onze pupillen Max, Job en Sam) en Joan Jasperse (moeder van pupillen Wies en Jet en D-junior Guus) hebben aangegeven dit op zich te willen nemen. Zij zullen binnenkort worden ‘ingewerkt’ door Anneke, zodat we ook dit jaar weer kunnen meedoen aan de Grote Clubactie.

De opbrengst hiervan komt ook dit jaar grotendeels ten goede aan onze jeugd. Denk hierbij aan aanschaf van nieuw trainingsmateriaal, een bijdrage aan het jeugdkamp, organisatie van clinics, etc.

AV’56 is overigens altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, op allerlei vlakken. Mocht het je dus leuk lijken om ook iets voor jouw vereniging te doen, laat het ons dan even weten. Want de vereniging is van ons allemaal en met zijn allen maken wij de vereniging!


Cees-Jan Berman,

voorzitter AV’56

 

 gca_2019.jpg

FOTO: Jarenlang was ons erelid Paul Pieters bij AV’56 de coördinator van de Grote Clubactie. Hij overleed vlak voor het begin van de Grote Clubactie 2018. Hier deelt hij nog boekjes uit aan de pupillen. Micha van den Berge en Joan Jasperse gaan zijn waardevolle werk voortzetten. (Archieffoto uit 2018).

 

Share this post