flyer_sportvisserloop_2018.jpg

Voor de achtste achtereenvolgende maal is Yerseke op woensdagavond 11 juli a.s. het decor voor de Sportvisserloop. De loop is onderdeel van een serie van vijf zomeravondlopen in Zeeland.

De Sportvisserloop heeft dit jaar een bijzondere status, omdat het tegelijkertijd het Zeeuws Kampioenschap 10 km op de weg is. Het parcours in Yerseke is daarvoor enkele jaren geleden speciaal uitgemeten en gecertificeerd door de AtletiekUnie.

Het programma in Yerseke ziet er iets anders uit dan vroeger. De 6,6 km is geschrapt. Daarvoor in de plaats is een 3,3 km-loop gekomen. Zo kunnen de deelnemers kiezen voor een korte en een lange loop. De aanvang is 19.30 uur. Voor de jeugd t/m 12 jaar is er om 19.00 uur een loopje van 1 km.


Pittoresk parcours

Het parcours van de Sportvisserloop (genoemd naar de gelijknamige café-brasserie) loopt zoals gewoonlijk door de typisch Yersekse setting van de visserijhavens en de Oosterschelde-buitendijk, plus een stukje woonwijk. Start en finish zijn bij De Sportvisser aan de Van Randwijckstraat. De prijsuitreiking is om circa 21.00 uur op het pleintje voor het café.

Inschrijving geschiedt via www.inschrijvenzeeland.nl. Dat kan tot 3 juli voor het hele stratenloop-circuit 2018 van vijf wedstrijden. Inschrijven per wedstrijd geschiedt ook via die site. Lastminute inschrijven kan tot een half uur voor de wedstrijd bij het secretariaat in De Sportvisser.

De sponsors van deze wedstrijd zijn hovenier Terra, webdesign K2graphix.nl, grafisch bedrijf GBG en (uiteraard) De Sportvisser zelf. AV’56 ondersteunt de organisatoren op diverse manieren, onder meer met de tijdmeting.

 

 

Share this post