Er gaan nog veel méér dozen naar Kenia! Uit de berichtgeving van eerder deze week (zie 28 mei) zou afgeleid kunnen worden, dat er één doos verstuurd is en dat in juni de tweede op transport gaat, en dat het dus om twee zendingen gaat.

Niets is echter minder waar! Er zijn in de maanden februari tot en met april zo veel schoolspulletjes voor de kinderen in Iten aangeleverd bij Lopers Company, dat er wel 12 dozen mee gevuld kunnen worden. En dat gaat ook gebeuren! Dat zal (ook) de vele AV’56-leden, die ruimhartig hebben gedoneerd, goed doen.

Volgens Paola van Gilst van de sportspeciaalzaak aan de Gasthuisstraat zijn er zo veel schoolspulletjes voor de Keniaanse kinderen geschonken (in totaal minstens 12 dozen vol), dat de Keniaanse schoolkinderen in Iten royaal in het schoolmateriaal komen te zitten. 

“Het zijn vele kilo’s die we moeten verzenden. Daarom moeten we alles een beetje gelijkmatig verdelen over de te verzenden dozen, in colli van 10 tot 15 kilo. Dat houdt de verzending betaalbaar”, aldus Paola.

Het initiatief om de kinderen van een basisschool in Iten aan eenvoudige schoolspulletjes te helpen, ontstond nadat een aantal AV’56-leden aldaar op oriëntatiebezoek was geweest. (Voor details: zie het bericht van 28 mei op deze site).

 

kenia_dozen_2018.jpg

FOTO: De schoolkinderen van Iten (Kenia).

 

Share this post