Zo dreigend en slecht als het weer op dinsdag 4 juni was, zo prachtig was de avond van dinsdag 11 juni. Daardoor kon de ‘verregende’ Sasloop alsnog worden afgewerkt onder ideale omstandigheden.

De jaarlijkse individuele loop van AV’56 (alléén voor leden) kende toch nog een kleine hobbel: de eerste loper moest vertrekken met een halfuur vertraging, omdat de techniek de organisatoren in de steek liet. Dat gold overigens ook ná de wedstrijd. Daardoor duurde het uren, voordat de uitslag definitief kon worden opgemaakt.

Het aantal deelnemers aan deze onderlinge AV’56-strijd was bescheiden: 45. Dat zijn we in voorgaande jaren beter gewend geweest!

Zoals gewoonlijk vertrok er elke dertig seconden een loper/loopster, de langzaamsten het eerst, de snelsten het laatst. Ze moesten allen individueel het 7,8 km lange traject naar het Goese Sas v.v. afleggen.

Uiteindelijk was de uitslag bij de heren in de top van het klassement als volgt: 1. Martijn de Kok, 2. Tom Verbeek, 3. Peter Balkenende, 4. Yann Sinke, 5. Rob van ’t Veen.

Bij de dames zag de top van  het klassement er als volgt uit: 1. Hennie Strating, 2. Esma Guigui, 3. Marloes Saaman, 4. Edith van Dijke, 5. Mirjam Janse.

De volledige uitslag is HIER te vinden.

Twee fotoseries staan HIER en HIER.

 

FOTO: De uiteindelijke winnaar Martijn de Kok op weg naar de zege. Achter hem Rinus Paardekooper.

 

FOTO: Gertjan Bakker ter hoogte van Wilhelminadorp met zijn persoonlijk ‘begeleider’, zoon Dylan.

 

FOTO: Yann Sinke pakte de derde plaats. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post