Sinds zaterdag 15 december is AV'56 vier juryleden rijker! Gedurende drie zaterdagdagen hebben Katinka van de Glind, Frank van de Schraaf, Jasper Zuidhof en Wim Wouters de cursus jurylid algemeen van de Atletiek Unie gevolgd.

Onder erg kouwelijke omstandigheden werden zaterdagmorgen de laatste onderdelen afgewerkt. Dat gebeurde op de baan van AV Delta Sport in Zierikzee.

Nadat eerst de huiswerkopdrachten (e-learning) waren besproken, werd er buiten een miniwedstrijd hoog- en verspringen gehouden om zo de praktijk na te bootsen. Aanloop, afzet, talmtijd, overslaan, opmeten en het opmaken van de einduitslag kwamen onder andere aan de beurt.

Voor de cursisten was al snel duidelijk: jureren is vooral teamwork. Natuurlijk zijn de reglementen de basis van het jureren, maar het met elkaar overleggen en improviseren zijn minstens zo belangrijk!

Onder het genot van warme koffie met een bolus werden in de kantine van Delta Sport alle cursisten gefeliciteerd door cursusleider Bart met hun behaalde resultaat!

 

nieuwe_juryleden_2018.jpg

FOTO: De vier nieuwe juryleden van AV’56, met hun behaalde certificaat, gefotografeerd in de kantine van Delta Sport.

 

Share this post