Het weer was een beetje druilerig, maar de sfeer was uitstekend. De Warmathon/Kerstkransencross van atletiekpromotor Jan Roose op zondag 23 december, kende een vrolijk verloop en een voortreffelijke opbrengst. Die opbrengst werd geschonken aan het goede doel, waarvoor AV’56 ruim een week eerder de Kanjerloop had gehouden.

Jan Roose had een z.g. uurloop verzonnen, die voor de ruim 30 deelnemers betekende, dat ze binnen het uur zo veel mogelijk rondjes van ca. 1 km moesten lopen. In België zijn zulke evenementen (aldaar Warmathons genoemd) voor het goede doel rondom de kerst bijzonder populair. Ze trekken duizenden deelnemers. In Nederland kennen we het verschijnsel nauwelijks.

Jan had iets soortgelijks opgezet, met dit verschil dat de deelnemers gratis mochten meedoen en dat Jan alle kosten op zich zou nemen. Zo doneerde hij voor elke gelopen ronde 1 euro aan het Café des Artistes, het goede doel van de Kanjerloop (uitgekozen door ons jeugdlid/pupil Jade de Lange). Jade is herstellende van een ernstige ziekte (leukemie), waarvoor ze vrijwel het hele jaar behandeld is.


Diep in de portemonnee

De organisator moest aan het eind van de Goese Warmathon diep in de portemonnee, want de deelnemers liepen in totaal 297 rondjes bij elkaar. “Dat ronden we netjes af naar 300 euro”, sprak Jan na afloop tevreden. Ook de deelnemers en de supporters toonden zich gul voor het goede doel. Ze mochten vrijblijvend iets in een geldpot stoppen. Dat bracht ook nog eens 150 euro op.

Het gezin De Lange toonde zich zeer solidair met de deelnemers. Jade’s moeder Olga liep ook het uur rond, hier en daar met een stukje wandelen. Jade’s broer Dylan liet zich ook van de goede kant zien. Vader Marcel en Jade namen aan de Goese Warmathon deel door het kilometerrondje driemaal te wandelen.

De cross werd gehouden in de parkrand van Goes-Zuid, ten oosten van de flat Boszicht.

Bekijk hier de foto's.

 

warmathon_2018.jpg

FOTO: De start van de Warmathon van Jaro, op de zondag voor kerst. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post