De vereniging is op zoek naar iemand die de coördinatie van de Grote Clubactie (GCA) op zich wil nemen. De nieuwe coördinator (m/v) wordt de opvolger van Paul Pieters, die dit werk sinds jaar en dag deed.

Paul overleed vorig jaar september plotseling, op het moment dat de actie voor 2018 nét van start was gegaan. Zijn vrouw Anneke en dochter Marieke maakten de lopende actie af. Ter herinnering: er werd toen een recordbedrag van 2826 euro voor de vereniging binnengehaald.

De voorbereidingen voor de GCA van 2019 moeten nu alweer getroffen worden. De vereniging moet worden aangemeld als deelnemer en de lotenboekjes moeten worden besteld. Volgens de landelijke organisatie van de GCA hebben zich al meer dan 1000 verenigingen aangemeld (stand van zaken: eind maart).


Gespreid over het jaar

De werkzaamheden van de coördinator dienen zich vrij gespreid over het jaar aan. Drukke periodes zijn de momenten, waarop de boekjes worden afgeleverd (in september). Ze moeten dan bestickerd en uitgezet worden. Als de volle boekjes terugkomen bij de coördinator moeten de bestellingen worden ingevoerd.

Af en toe is nog mailcontact met de kopers nodig, omdat IBAN-nummers soms onduidelijk zijn ingevuld. De GCA loopt van medio september tot medio november. De trekking is doorgaans begin december.


Waardevol werk

Het ‘trekken’ van de Grote Clubactie is zeer waardevol werk, omdat de actie elk jaar weer een voorname bron van inkomsten is voor de vereniging. De GCA is populair bij clubs, omdat 80% van de verkoopprijs van de loten (3 euro) rechtstreeks naar de clubkas vloeit. Van elk verkocht lot gaat dus 2,40 euro naar de vereniging.

Bovendien levert dit coördinatiewerk veel plezier op voor de coördinator: na verloop van tijd leer je de hele vereniging kennen en de hele vereniging kent ook jou. Het werk is geknipt voor leden die er, in de drukke tijden, een uurtje per dag aan kunnen besteden. Eigenlijk is de taak ook zeer geschikt voor bijv. een gezin. Dan kunnen de werkzaamheden over diverse personen verdeeld worden.

Gráág aanmelden bij de secretaris: secretaris@av56.nl. En uiteraard is de familie Pieters ten volle bereid om Pauls opvolger op weg te helpen bij deze belangwekkende taak.

 

gca_overname_2019.jpg

FOTO: Vorig jaar bracht de Grote Clubactie het recordbedrag van 2826 euro op. De actie heette toen tijdelijk de Grote Paul-actie. (Foto: Huib Boogert)

 

Share this post