Voor de 58e maal zijn de Oostwal en de Oostsingel in Goes zaterdag 5 januari het toneel van de Goese Wallenloop.

Het tracé van deze AV’56-hardloopwegwedstrijd is traditioneel uitgezet rondom de oostelijke stadsvest van Goes. De Wallenloop behoort tot de oudste wegwedstrijden van Zeeland.

Honderden hardlopers uit Nederland en België proberen in hun (veelal) eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een goede prestatie neer te zetten, als opmaat voor de rest van het jaar. Uiteraard is de Wallenloop ook een trefpunt voor sporters en supporters die elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. De AV’56-zustervereniging Atletiek Duffel uit België komt doorgaans ook met een bus vol atleten naar Goes.

De volwassenen lopen 7,56 km (zes rondjes om de Oostvest). De jeugd loopt kortere afstanden. De jongsten beginnen om 13.00 uur, de volwassenen om 14.30 uur. Het is overigens een misvatting dat de Goese Wallenloop alleen zou openstaan voor wedstrijdlopers. Immers, ook trimmers en recreanten kunnen inschrijven. Deelnemers hoeven niet per se lid te zijn van een vereniging.

De start- en finishstreep is iets verlegd ten opzichte van voorgaande jaren. Hij ligt nu in de Voorstad, ietsje meer in de richting van de Stenen Brug. Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in het naburige bruine café Baarends. Daar is na afloop ook de prijsuitreiking.

Voorinschrijven voor de Wallenloop 2018 moet vóór 3 januari geschieden via deze pagina. AV’56-leden kunnen kosteloos inschrijven via wallenloop@av56.nl. Lastminute inschrijven: tot een uur voor de wedstrijd op het secretariaat in café Baarends.

 

wallenloop_2018.jpg

FOTO: Een beeld van de start van de Wallenloop 2018. (Foto: AV’56).

Share this post