Shirin van Anrooij was de eerste dit jaar die een nieuw clubrecord behaalde. Op de Nationale C-spelen indoor in Apeldoorn zette zij het clubrecord op de 1500 m bij de meisjes C op 4.42.54 min. Een verbetering van haar beste tijd op de baan. Shirin is de eerste van AV '56 die de 1500 m indoor liep bij de meisjes C. Bij de meisjes B is het ook een clubrecord. Zij verbeterde met haar tijd het clubrecord van Anjolie Wisse met maar liefst 8 seconden.

Bij een indoorwedstrijd in Gent verbeterde Shirin het clubrecord op de 800 m bij de meisjes C. Haar tijd was 2.19.67 min.

Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor A en B-junioren werden maar liefst 4 indoorclubrecords gebroken. Shirin liep hier bij de meisjes B mee op de 3000 m, een afstand dat niet bij de meisjes C gangbaar is. Met haar tijd verbrak ze haar eigen record van vorig jaar met maar liefst 37 seconden tot een mooie tijd van 10.01.40 min. Het betekende ook een clubrecord bij de meisjes A en de vrouwen.

Bij dezelfde kampioenschappen verbeterde Pelle Gelderblom het clubrecord bij de jongens A op de 200 m met een tijd van 22.55 sec. Het oude record van Andr├ę Verwei stond al 32 jaar. Bij de mannen geldt het ook als clubrecord. Daar verbeterde Pelle het record van Steven Nuytinck net met 4 hondersten van een seconde.

Ook Bereket en Bezuayehu Petersen behaalden elk een indoor clubrecord. Op de 3000 m verbeterde Bereket het record bij de jongens B met een tijd van 9.01.24 min. Bezuayehu behaalde, eveneens bij de jongens B, op de 1500 m een clubrecord met een tijd van 4.12.59 min.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie records en de mooie tijden.

Zaterdag bij de Onderlinge Oefenwedstrijden hopen we de clubrecorddiploma's uit te delen, ook die van vorig jaar nog van de clubkampioenschappen. Hopelijk zijn jullie zaterdag aanwezig.

Share this post