Fysio inloopspreekuur

Leden van de vereniging kunnen op maandag- of dinsdagavond gebruikmaken van het inloopspreekuur van een fysiotherapeut. Erwin Simpelaar (van praktijk ‘Mens en Beweging’) is op maandag aanwezig. Marco Tolhoek (van fysiotherapiepraktijk ‘De Tol’) is op de eerste dinsdag van de maand aanwezig. Het inloopspreekuur is in beginsel bedoeld voor consultatie, niet voor behandeling.

Beide fysiotherapeuten kennen elkaar goed. Ze hebben jaren samengewerkt in hun vakgebied, en zijn met hun kennis ook samen jaren verbonden geweest aan de voetbalvereniging Hoek.

 

Maandagavond

Erwin verzorgt het inloopspreekuur op maandagavond. Hij stelt zich hieronder voor:

“Ik ben sinds 2008 fysiotherapeut en heb in 2011 mijn Master manuele therapie afgerond aan de hogeschool Rotterdam. Mijn 2e master heb ik daar ook gedaan, maar dan voor de sportfysiotherapie. Na mijn studie heb ik in verschillende praktijken gewerkt en ben uiteindelijk uitgekomen bij ‘Mens en Beweging’. Deze praktijk is gevestigd in het Medisch Centrum Goes (voormalige Pijlers) aan de Van Dusseldorpstraat en bij Basic-Fit in Klein Frankrijk. Verdere specialisaties die ik de afgelopen jaren heb verworven, zijn echografie en dry needling”.

“Mijn interesse in de atletiek gaat terug tot 1984. Ik ben sinds die tijd met veel plezier lid van AV’56. Ik heb mij in eerste instantie gericht op de meerkamp, maar al snel kwamen de werpnummers in beeld. In 1995 werd ik 3e met kogel bij de EYOD (tegenwoordig eyof ) in het Engelse Bath, in 1996 mocht ik deelnemen aan de wereldkampioenschappen voor junioren in het Australische Sydney, in 1997 aan het EK in Ljubljana, in 1998 aan Europacup voor landenteams in het Zweedse Malmö, in 1999 aan de Europese kampioenschappen onder 23 in Gothenburg en in 2000 aan de Universiade in Mallorca. Zo mocht ik Nederlands kampioen worden bij alle categorieën. Mijn Zeeuwse records staan nog steeds”.

“Samen met Daan Slotboom heb ik een aantal jaren de werptrainingen verzorgd bij AV’56. Als fysiotherapeut ben ik diverse keren meegeweest met het Belgische nationale atletiekteam op trainingskampen in Portugal”.

Erwin is voor het AV’56-inloopspreekuur beschikbaar op de maandagavonden van 19.45 tot 20.30 uur.

erwin_2023.jpg

Foto: Erwin


Dinsdagavond

Marco Tolhoek verzorgt het inloopspreekuur op de dinsdagavond. Hij stelt zich hieronder voor.

“Ik heb een eigen praktijk, die gevestigd is aan de ’s-Gravenpolderseweg in Goes (in bedrijvengebouw De Tol). Ik heb jaren voetbalploegen begeleid en richt mij nu op de atletiek. Wat me opvalt, is dat ik in mijn praktijk steeds meer cliënten met loopproblemen binnenkrijg. Opvallend genoeg zijn dat vrijwel altijd sporters, die géén lid zijn van een atletiekvereniging. Je haalt ze er zó uit, want bij de atletiekverenigingen wordt juist veel aandacht besteed aan loopscholing”.

“Het voorkomen van blessures vind ik belangrijk. Ik wil me ontspannen voor de vereniging en daarom op de eerste dinsdagavond van elke maand aanwezig zijn voor vragen over blessures en het omgaan”.

Marco is in de krachthonk op de eerste dinsdagavond van de maand beschikbaar tussen ca. 19:45 en 20:30  uur. Dus als je van deze dienst gebruik wilt maken: zorg dan dat je op tijd aanwezig bent.

In de tijd tussen de inloopspreekuren bij AV’56 is Marco dagelijks bereikbaar op zijn praktijk. Hier kan ook een afspraak gemaakt worden (het is dan geen inloopspreekuur). Er is hiervoor geen verwijzing nodig. Een afspraak kan telefonisch worden gemaakt (0113 250097 / 06 52381963).

AV’56-leden kunnen hem ook bereiken via de website www.fysiotherapiedetol.nl of het mailadres [email protected], voor vragen of een afspraak.

Foto: Marco Tolhoek


Osteomotion – praktijk voor osteopathie

osteo_logo_2023.jpg

Naast het inloopspreekuur op de baan kun je ook terecht bij Osteomotion. Martijn Bliek is (sport)osteopaat en al een aantal jaren verbonden aan de startersgroepen. Zijn werk als osteopaat in combinatie met zijn eigen sporten (karate en recreatief hardlopen) bieden hem de kennis en ervaring over wat nodig is om goed te kunnen herstellen van (sport)klachten.

Martijn werkt in zijn praktijk aan het Geldeloozepad 11, eigen ingang in het gebouw bij Fitland, naast Sportpark ‘t Schenge. Martijn houdt geen vaste spreekuren, maar heeft de mogelijkheid om snel en op meerdere momenten te plannen om je klachten te beoordelen (deze screening is gratis) of om  -indien nodig-  een behandeling te geven.

Het best neem je contact op via 06-29511157 of [email protected]


 osteo_foto_2023.jpg