Atletiekvereniging AV'56

AV’56 is een vereniging die ruimte biedt aan alle vormen van atletiek en Nordic Walking. In leeftijdsgroepen die variëren van 7 tot 76 jaar. (Gezien de fitheid van onze veteranenlopers ligt het voor de hand dat deze leeftijdsgrens de komende jaren nog ruimschoots omhoog gaat.) Onze vereniging telt 600 leden. De accommodatie van de club, een kunststof atletiekbaan is gevestigd aan het sportpark ’t Schenge, aan de Westhavendijk te Goes (2e afslag links, tegenover de roeivereniging). Zie hiervoor de routebeschrijving. Voor iedere leeftijd en iedere doelgroep zijn er mogelijkheden om gezamenlijk maar ook individueel te trainen in alle vormen de atletieksport. Daarnaast organiseert de vereniging een tiental wegwedstrijden en trimlopen, een aantal baanwedstrijden voor jongeren en ouderen en een crosswedstrijd in recreatiegebied “Den Inkel” te Kruiningen. Voor de jeugd zijn er ook andere activiteiten zoals bijv. een kamp tijdens de paasdagen.

Voor kinderen in de leeftijdscategorieën van 7 tot ± 19 jaar is er trainingsbegeleiding in alle facetten van de atletiek (van speelse vormen tot specialistische ondersteuning op Zeeuws en landelijk niveau).

Voor senioren, recreanten en trimmers:

 • Op maandagavond kan bij de trimgroep loopervaring worden opgedaan en kunt u testen wat de loopsport voor u betekent.
 • Op donderdagavond gaat een deel van deze groep buiten de baan. (’s zomers in het Hollandsche Hoevegebied en ’s winters in verkeersarme gebieden.)
 • Op zaterdagmorgen kan er worden getraind in het Hollandsche Hoevegebied.
 • Op dinsdagavond kan men meetrainen in:
  • Groep 3: voor de geoefende niet-wedstrijd en wedstrijdloper.
  • Groep 2: de wedstrijdloper die de techniek en basissnelheid wil verbeteren/verhogen.
  • Groep 1: is voor de wedstrijdloper op regionaal, en landelijk niveau.
 • Op maandagavond, en woensdag- en donderdagochtend is er Nordic Walking.


Klik hier voor een compleet trainingsrooster.

De beginnende sporter kan aansluiten bij AV’56 en een maand gratis meetrainen op elk gewenst niveau.

Hopelijk tot ziens op onze vereniging. Voor meer inlichtingen kunt  de informatiegids lezen onder het menu “aanmelden/opzeggen”.

Wilt u zich inschrijven dan kunt u onder het menu “aanmelden/opzeggen” ons inschrijfformulier downloaden.


Verenigingsnummer

Het komt regelmatig voor dat je bij grotere wedstrijden het verenigingsnummer nodig hebt om je in te kunnen schrijven. Het nummer van AV is V0011205.