Een opgetogen stemming heerste er zaterdag rond het middaguuur op en rond de AV’56-baan. Maar liefst zes Zeeuwse (hulp)trainers waren geslaagd voor het examen Basis Looptrainer 3 (BLT3). Onder hen waren vier AV’56’ers.

De geslaagden waren Marlies Jeremiasse, Robbert Meeuwse, Hans Verhaagen, Birgen Meynckens (allen AV’56), Sven Vermeulen (Dynamica) en Rudie Hogervorst (De Wielingen). Ze kregen allemaal van hun vereniging felicitaties en een bloemetje. Ook waren er uiteraard gelukwensen en complimenten van hun stagebeleiders. De Atletiekunie-examinatoren van dienst waren Frans van den Brand en Johan Akkermans. Ook zij feliciteerden de geslaagden.

Een halfjaar lang moesten de kandidaten maandelijks een workshop volgen. Een flinke horde voor velen is vervolgens het schrijven van een portfolio.


Proeve van bekwaamheid

De ‘proeve van bekwaamheid’ (zoals het examen officieel heet) duurde voor elke kandidaat een uur en bestond uit een kort theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte.

Voor dat laatste onderdeel moest elk van de zes examenkandidaten minimaal twaalf ‘proefkonijnen’ verzamelen, om voor het front van die groep aan te tonen dat hij/zij voldoende leidinggevende kwaliteiten heeft. Het was daardoor lekker druk op de baan.

AV’56 toonde zich voor de kandidaten en voor de ‘proefkonijnen’ een vriendelijk gastheer. Er stond in de kantine warme koffie gereed en na iedere geslaagde kandidaat kwamen er bolussen op tafel.

(Een foto-impressie is HIER te vinden).

 

 

FOTO: Robbert Meeuwse (links) en Hans Verhaagen (rechts) tijdens hun huldiging.

 

FOTO: Marlies Jeremiasse doet het praktijkgedeelte van het examen.

 

 

FOTO: Birgen Meynckens (rechts) geeft uitleg tijdens het examen. (Foto’s: Huib Boogert)