De jaarlijkse Ouder-kind-dag van afgelopen zaterdag 22 september is in meerderlei opzicht een spetterend evenement geworden.

Dat gold voor het enthousiasme, waarmee de kinderen en hun papa/mama/opa/broer/zus meededen aan de programmaonderdelen. Het plezier spatte eraf. Hier en daar was ook een gezonde rivaliteit te bespeuren.

Het spetterend karakter gold ook voor de weersomstandigheden. Gedurende ongeveer de helft van de vrolijke Ouder-kind-dag vielen er wat spetters uit de lucht. Niet héél veel. Het miezerde een beetje. Hier en daar werden paraplu’s opgestoken, maar écht nodig was het niet. De onderdelen konden toch vrij soepel worden afgewerkt. Pas na afloop begon de regen gestadig te vallen.

Het aantal deelnemers was precies aan dat van vorig jaar: 70. Ze namen in koppeltjes van twee deel aan het kogelstoten, balwerpen, speerwerpen, verspringen, 60 m sprint en 600 m hardlopen. Voor sommige (groot)ouders was het een belevenis om een kogel te stoten of een speer te werpen. Anderen ervoeren, hoe serieus de start van een 60 m eraan toe gaat.

Tijdens de nummers door, in de pauze en na afloop raakten veel mensen met elkaar in gesprek. Over atletiek, maar ook over triviale dingen des levens. Gehoord de reacties hielden vooral de volwassenen een warm gevoel over aan de kennismakingen met elkaar.


Lekkere taartjes

Kantinebeheerster Janet van Zweden had voor iedereen een heel origineel taartje laten maken. Op het taartje stonden twee volwassenen en twee kinderen, plus de naam van AV’56 en de evenementnaam ‘Ouder-kind-dag’. Het ontwerp van deze ‘smakelijke’ afbeelding was van Sven Kramer. Ouders en kinderen lieten zich het zoete hapje heerlijk smaken.

De uitslagen van de Ouder-kind-dag zijn hier te vinden.

De foto’s staan hier.

 

FOTO: Een van de starts op de 60 m.

 

FOTO: Een mooie kogelstoot.

 

FOTO: En de taartjes waren héérlijk! (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post