Uitslagen: https://my.raceresult.com/212039/results

Fotoserie hier te bekijken: LINK

 

AV’56’er Patrick de Vos heeft op vrijdag 8 september de 26e WEA Stadsloop op zijn naam geschreven, in een tijd van 25.31 min. Hij liep van start tot finish op kop. Op het 8 km lange parcours door de Goese binnenstad en over de Oostwal hield hij zijn naaste belagers ver achter zich. Op de nummer twee, Jan-Willem Roelse, pakte hij maar liefst anderhalve minuut.

Ook bij de dames waren de kaarten al vrij snel in de wedstrijd geschud. Ada Geuze nam in het tweede van de vier rondjes afstand van Anne van de Swaluw en Marieke Mullaert, en finishte daarna onbedreigd. Anne van de Swaluw werd tweede. Bestaande records werden niet gebroken, niet bij de mannen en niet bij de vrouwen.

Bij de damesteams drukten de Zeeland Running-viertallen hun stempel op de uitslag. Team 1 werd eerste en Team 2 werd derde. ProRunning 1 eindigde tussenin. Bij de heren zette team Sportvisser Pro Running 1 de beste tijd neer. Verdere uitslag: 2. Gonzales Running 1, en 3. Zeeland Running 1. De uitslagen bij de teams werden verkregen door de tijden van de vier teamsleden bij elkaar op te tellen. (De samenstelling van de teams is te vinden op https://my.raceresult.com/212039/results#4_8ACBFA)


Ideale omstandigheden

De 26e WEA Stadsloop werd gehouden onder ideale omstandigheden. In totaal 230 deelnemers gingen exact om 19.15 uur van acquit na het startschot van WEA Zuidwest-directeur Michel Janssen. De temperatuur schommelde tussen de 25 en 30 graden. “Wel warm, maar toch geen bezwaar”, reageerden de meeste deelnemers na afloop. Het parcours lag bovendien vrijwel geheel in de schaduw.

Voorafgaand aan de wedstrijd interviewde speaker Matthieu Warrens de grondlegger van de WEA Stadsloop, Ferdy Weemaes. Hij was destijds directeur van WEA Accounts en Adviseurs. In de microfoon vertelde hij, hoe het destijds allemaal begonnen was. (Bezoekers van onze site konden dat eerder al lezen: https://www.av56.nl/nieuws/action/read/item/ferdy-weemaes-accountant-en-hardloper. Bovendien werd het artikel gepubliceerd in de Bevelandse Bode).

Ferdy’s opvolger bij WEA Zuidwest, Michel Janssen, vertelde later tegen de speaker, dat hij nog nooit een deelnemersveld met hardlopers had ‘weggeschoten’. Onder toeziend oog van onze vaste starter Jan Fraanje lukte dat overigens uitstekend.


Deelnemersveld

Onder de deelnemers bevonden zich 24 teams (van elk 4 personen, v/m). Behalve de royaal aanwezige runningteams waren er ook bedrijventeams zoals CZAV Mobility Group, Syntess, Maxxton, ZLM en ZRTI, alsook een politieke partij (CDA) en de COA-noodopvang. De migranten (bijeengebracht door Jos den Hollander) deden het redelijk goed: bij de heren eindigden ze op de 11e plaats in een veld van 16 herenteams. Bij de deelnemende damesteams viel de naam van de Golden Girls op. Leuk gevonden! Middelbare school Ostrea leverde ook veel deelnemers, hoewel niet in teams.

De prijsuitreiking vond in de Grote Kerk plaats door de Goese sportwethouder Martijn Vermeulen. Hij hield vooraf een kort pleidooi voor sportieve activiteiten in de gemeente en wees erop dat evenementen als de WEA Stadsloop daarin uitstekend passen. “Een gouden gelegenheid voor alle Goesenaren”, zei hij.

 

 

FOTO: Patrick de Vos komt als eerste over de finish.

 

FOTO: Het parcours onderlangs de Oostwal: een delegatie van het Ostrea.

 

FOTO: Huldiging van de damesteams. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post