Na de berichtgeving van eerder deze week op onze site, komen we nog even terug op het Zeeuws Kampioenschap pupillen, dat zaterdag 19 september jl. op onze baan werd gehouden.

We hebben in het verslagje vermeld, dat er maar liefst 32 prijsuitreikingen waren geweest op velerlei onderdelen en in allerhande categorieën. (Ze zijn allemaal te zien in een fotoserie in de fotogalerij op deze site).

Onze verenigingsstatisticus Kees van den Pol heeft intussen uitgerekend, hoe de 96 medailles (goud, zilver, brons) zijn verdeeld tussen de deelnemende Zeeuwse verenigingen uit regio 11 (Zeeland + Flakkee).

Volgens zijn berekeningen zijn de AV’56-pupillen medaillekampioen geworden met het winnen van maar liefst 27 van de 96 plakken. Hij noteerde 6x goud, 8x zilver en 13x brons. (Anouk Govers pakte tweemaal goud). Onderverdeeld naar M/J waren de meisjes bij AV’56 ruim in de meerderheid: van de 27 medailles waren er 18 voor een meisje en 9 voor een jongen.

De ‘gouden’ AV-leden zijn:

  • Jill Boudewijns, pupil B, 40 m
  • Nienke van Veen, pupil A1, 60 m
  • Anouk Govers, pupil A2, ver
  • Anouk Govers, pupil A2, kogel
  • Casper van der Kuijl, pupil A2, ver
  • Daan van Luijk, pupil A1, kogel

AV’56 is dus met 27 medailles de meest succesvolle vereniging van dit ZK voor pupillen. We werden echter op de voet gevolgd door Dynamica met 26 medailles. RKHAV veroverde 17 plakken.

In de optelling van het aantal medailles zijn de vier estafettes niet meegerekend: zij maakten formeel geen deel uit van het ZK.

Is dit nou allemaal zo belangrijk? Nou, niet echt natuurlijk, maar het zijn leuke weetjes. Véél belangrijker aan het ZK was, dat de pupillen een mooie en gezellige middag hadden!

 

 

FOTO:  Het ‘goudhaantje’ van de AV’56-pupillen op het hoogste podium: Anouk Govers. Ze poseert hier na de prijsuitreiking met haar medemedaillewinnaars op het onderdeel verspringen: links Sabine van der Vloet (RKHAV) en rechts Sterre Visser (Dynamica). (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post