Hevige plensbuien gedurende twaalf uren achtereen hebben geleid tot afgelasting van de AV’56-clubkampioenschappen 2020. De baan was uitsluitend geschikt voor zwem- of roeiwedstrijden….

Het moet zéér lang geleden zijn, dat zich dit eerder heeft voorgedaan. Ervaren leden van de vereniging kunnen zich niet herinneren, dat ze dit ooit hebben meegemaakt.

De beslissing tot het schrappen van de CK 2020 werd ongeveer twee uren voor aanvang genomen. Via groepsapps, Facebook en site werd het nieuws verspreid. In korte tijd konden zo vrijwel alle leden bereikt worden.

Er kwam slechts één lid vergeefs aan de poort: Piet Verbeek. Maar hij was dan ook (vanuit zijn woonplaats Lokeren in België) al in de auto op weg naar Goes, toen de wedstrijden werden afgelast.


“Jammer van de inspanningen”

AV’56-voorzitter Cees-Jan Berman vond het triest voor alle betrokkenen: “Bij de organisatie en de uitvoering zijn erg veel leden-vrijwilligers betrokken. Het is dan jammer, dat iedereen zich tot het uiterste inspant en dat het op het laatste moment allemaal voor niets blijkt te zijn geweest”.

“Maar hoe je ook wendt of keert: het is een wijze beslissing. Dat ziet iedereen die de baan in ogenschouw neemt”. Als pleister op de wonde had hij wat bolusjes meegebracht voor de vrijwilligers die op dat moment nog aanwezig waren.


Water, water en nog eens water

De noodzaak tot het skippen van het CK 2020 was overduidelijk voor degenen die daarover moesten beslissen. De kunststofbaan stond onder enkele centimeters water. Daarop waren geen sprints of 1000meters mogelijk. De aanloopstroken (naar de ver-springbakken) stonden ook vol water. En het kogelperk was een binnenzee.

In de morgenuren kwamen de wedstrijdleider (Rien de Wilde), de scheidsrechter (Piet Maartense), de jurycommissie (Wim Wouterse) en diverse leden van de WTC bijeen, om de accommodatie te inspecteren. Gezamenlijk werd vrij snel besloten, dat de baan onbruikbaar was voor zowel de loopnummers als de technische nummers. De materiaalploeg kon alle gespannen linten en de gereedgezette materialen weer opruimen.


Je kunt altijd nog komen roeien…

Tegen de tijd dat de CK 2020 hadden moeten beginnen (13.00 uur), kwam de vader van een onzer pupillen een filmpje maken van de toestand van de baan. Het filmpje was bedoeld voor zijn dochter, die toevallig óók lid is bij de roeivereniging. Hij wilde haar ermee laten weten, dat ze die middag bij AV’56 altijd nog kon gaan roeien….

Veel regen dus, maar geen ‘medailleregen’. Dat gold ook voor de diploma-uitreiking voor de nieuwe clubrecords. Die diploma’s worden, op elk CK, altijd door verenigingsstatisticus Kees van den Pol feestelijk overhandigd aan betrokkenen. Daarvoor zal nu een ander moment gekozen moeten worden.

 

ckafgelast1 2020

FOTO: De voorzitter checkt de waterstand op de baan.

ckafgelast3 2020

 

FOTO: Scheidsrechter Piet Maartense (li) en wedstrijdleider Rien de Wilde (re) na hun inspectieronde over de baan.

 

ckafgelast2 2020

FOTO: Beestenweer….   (Foto’s: Wilko de Vos, Wil Zweemer, Huib Boogert).

 

Share this post