Nu de zeven wedstrijden van de Zeeuwse crosscompetitie vanwege corona zijn doorgeschoven naar volgend jaar, hebben enkele atletiekliefhebbers een alternatief circuitje voor december opgezet. Het gaat om vier weekends achter elkaar, onder de (bekende) paraplu van Run Your Own Race.

Het aanvankelijke idee voor een crosscircuit in december kwam van Laurey van den Berge (Flakkee) en Jos den Hollander (AV’56). Jan Roose (ook AV’56) ging er graag in mee. Hij organiseerde ook de ‘virtuele’ RYOR-weglopen, eerder dit jaar.

De vier crossen doen zich voor op Zuid-Beveland (3x) en Walcheren (1x). Men heeft een reservelocatie achter de hand. Jan Roose heeft zich intussen bereid verklaard twee parcoursen uit te zetten. Wim Wouters (AV’56) doet er één, en Sven Vermeulen (Walcheren) ook één. Intussen hebben zich al 50 deelnemers aangemeld. “Genoeg om de plannen verder vorm te geven”, aldus Jan Roose.


Zelfde parcours, tijd naar keuze

De vier ‘ondanks-corona-crossen’ komen in het kort allemaal op hetzelfde neer, t.w. lopen op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd. Hieronder vind je het complete programma.

Er is ook een kort circuit voor de jeugd t/m 13 jaar ingevoegd. Zij moeten bij deze wedstrijden steeds 1 ronde lopen en moeten bij het aanmelden van het resultaat hun geboortedatum vermelden.

De vier decembercrossen voor de ouderen hebben elk een afstand van tussen de 5 en 7 km. Ieder heeft een heel weekend de tijd om de cross te lopen, in principe tussen 10.00 en 16.00 uur, op zaterdag of zondag. Je mag in je eentje starten of met maximaal 2 à 4 personen (wat op dat moment door de regering wordt toegestaan ).


Programma

Net als bij de virtuele wedstrijden neem je zelf je tijd op en meld je het resultaat aan via de website www.runyourownrace.nl. Deze keer vóór zondag 22.00 uur. Daarna volgt een uitslag. Van de wedstrijden wordt een klassement gemaakt op basis van de beste 3 resultaten. Voor de beste 3 vrouwen en mannen van het klassement zijn er prijzen.

PROGRAMMA:

28/29 NOVEMBER:                    POELBOSCROSS bij ’s-Heer Hendrikskinderen

                                                       4 ronden van ongeveer 1700 meter = 6800 meter

5/6 DECEMBER:                          NOLLECROSS  in Vlissingen

                                                       3 ronden van ongeveer 1700 meter = 5100 meter

12/13 DECEMBER:                     INKELCROSS in Kruiningen

                                                       3 ronden van ongeveer 1830 meter = 5500 meter

19/20 DECEMBER:                     PARKCROSS GOES–ZUID in Goes

                                                       5 ronden van ongeveer 1050 meter = 5250 meter

RESERVECROSS:                          STELLEPLASCROSS in Heinkenszand

                                                       4 ronden van ongeveer 1300 meter = 5200 meter

 

Over elke cross wordt op de website van Run Your Own Race extra informatie gegeven, zoals bereikbaarheid en parcours.

Advies van de organisatoren: hou die website steeds in de gaten. Mogelijk zijn er op het laatste moment wijzigingen i.v.m. het parcours. Zo zijn er momenteel werkzaamheden (bomenkap) in het Poelbos. Een klein deel van het geplande parcours is nu niet te gebruiken, maar wellicht wél op 28/29 november.

Mogelijk wordt het rondje iets korter, maar dan met een stukje asfalt. Misschien wisselen we de Poelboscross met de cross in Goes–Zuid. En er staat niet voor niets een reservecross op het programma bij de Stelleplas. Geen bericht betekent: geen wijziging.

Tot slot: “Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte en blijf na afloop niet plakken op het parcours”, aldus de organisatie.

 

Share this post