In het Poelbos bij ’s-Heer Hendrikskinderen is afgelopen weekend de aftrap gegeven voor de vier ‘digitale’ crossen van Run Your Own Race. Er waren tegen de 70 deelnemers, die (verdeeld over het weekend) het parcours afwerkten.

De paden en de grasstroken in het Poelbos waren goed te belopen, omdat er in de voorafgaande dagen geen neerslag van betekenis was geweest. Daardoor konden ook goede tijden op de klok worden gebracht.

Diverse atleten liepen de afstand overigens tweemaal: ze waren niet tevreden over hun veldloop op zaterdag en deden het daarom op zondag nog eens dunnetjes over. Onder hen waren ook enkele AV’56’ers.


Decembercrossen

De decembercrossen zijn een idee van Laurey van den Berge (Flakkee) en Jos den Hollander (AV’56). Jan Roose (AV’56) ging er graag in mee. Hij organiseerde immers ook de ‘virtuele’ RYOR-weglopen eerder dit jaar.

De vier crossen doen zich voor op Zuid-Beveland (3x) en Walcheren (1x). Men heeft een reservelocatie achter de hand. Jan Roose zette het parcours in het Poelbos uit. Wim Wouters (AV’56) doet dat in Den Inkel, Sven Vermeulen (Walcheren) in het Nollebos en Jan Roose weer in Park Goes-Zuid. (Zie het programma hieronder).  


Zelfde parcours, tijd naar keuze

De vier ‘ondanks-corona-crossen’ komen in het kort allemaal op hetzelfde neer, t.w. allen lopen op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd. Iedere deelnemer kan kiezen, wanneer hij/zij het parcours aflegt, als het maar op zaterdag of zondag is, tussen 10 en 16 uur. De tijden worden doorgegeven aan de website www.runyourownrace.nl en door Jan Roose verwerkt tot een uitslag en een klassement. Samen lopen mag, maar hooguit met z’n vieren. 

De cross in het Poelbos had een lengte van 6,8 km (vier rondjes op het uitgezette parcours van 1700m). De jeugd tot 13 jaar liep het rondje één keer.


Uitslag

Bekijk hier de uitslag


Programma

De rest van het programma ziet er als volgt uit:

5/6 december:                        NOLLECROSS  in Vlissingen

                                                       3 ronden van ongeveer 1700 meter = 5100 meter

12/13 december:                    INKELCROSS in Kruiningen

                                                       3 ronden van ongeveer 1830 meter = 5500 meter

19/20 december:                     PARKCROSS GOES–ZUID in Goes

                                                       5 ronden van ongeveer 1050 meter = 5250 meter

Reservecross:                         STELLEPLASCROSS in Heinkenszand

                                                       4 ronden van ongeveer 1300 meter = 5200 meter

Berichtgeving over de crossen geschiedt vooral via de bovengenoemde website van de organisatoren.

 

 ryor cross1 2020

 ryor cross1 2020

 ryor cross1 2020

FOTO’S: Kleine foto-impressie van de Poelboscross van afgelopen weekend 28/29 november. (Foto’s: AV’56).

 

Share this post