Met een cross in het Park Goes-Zuid is afgelopen weekend de serie Run Your Own Race-crossen afgesloten. Dat gebeurde in stijl: met veel deelnemers, zo’n zestig in totaal (jeugd en volwassenen).

De einduitslag na vier wedstrijden is nu bekend. Erwin Harmes en Noor Dekker (beiden Gonzalez Running Team) werden de eindoverwinnaars. Ze wonnen alle vier de crossen.

In de eindrangschikkingen is ook plaats voor leden van AV’56. Martijn de Kok werd derde bij de heren, Franklin van Anrooij vierde. Bij de dames werd Leonie Ton tweede en Debbie Verstelle derde. Volledige uitslag: www.runyourownrace.nl.

De organisatie ziet met tevredenheid terug op de wedstrijden, die individueel werden gelopen. Ieder kon in vier achtereenvolgende weekends op zaterdag of zondag tussen 10 en 16 uur de parcoursen lopen (achtereenvolgens Poelbos, Nollebos, Den Inkel, Goes-Zuid) en de tijden doorgeven aan organisatoren Jan Roose en Jos den Hollander.


Er komt nog méér

Deze opzet is dermate goed bevallen, dat er nog méér op touw wordt gezet. Rondom oud en nieuw is er een Oliebollenloop (op straat, parcours zelf te kiezen) over 1 of 10 km, te lopen tussen oudjaarsdag 08:00 uur en nieuwjaarsdag 18:00 uur. De procedure is dezelfde: registreer je tijd en meld deze op de site. Je kunt eventueel een mooie 70mm-medaille met het Run your own Race-logo meebestellen. Info: https://www.runyourownrace.nl/oliebollenloop/

Wellicht worden in januari nog méér crossen op deze wijze georganiseerd. Niet alleen op de Bevelanden, maar ook op Flakkee, Walcheren en/of Schouwen.

 

 ryor gz2 2020

FOTO: AV’56-loopster Wendy Wijnstra-Slabbekoorn in actie in Park Goes-Zuid. Ze zou uiteindelijk vijfde worden in het eindklassement over vier crossen.

 

 ryor gz1 2020

FOTO: Winnares bij de dames: Noor Dekker (Gonzalez Running Team). (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post