Geen traditionele Oliebollenloop? Dat wilde een actief groepje AV’56-leden niet over zijn kant laten gaan. Op de morgen van oudjaarsdag hebben ze daarom tóch een Oliebollenloop gedaan.

De 31 december-traditie werd nauwkeurig gevolgd. De start van de loop vond plaats op de baan en vervolgens werd het bekende, 10 km lange parcours rond Wilhelminadorp ‘gedaan’. Dat gebeurde allemaal coronaproof: dus twee aan twee, en op ruim voldoende afstand van elkaar.

Het zes man sterke groepje enthousiastelingen bestond uit Gisela en René Nijsse, Katinka en Herman van de Glind, Marina Mol en Andrea Koning. Ze werden onderweg ingehaald door Martijn Lavooij, een van onze clubfotografen. Hij wilde bij terugkomst op de baan best wel een foto van het zestal nemen (zie hieronder). 

Ondanks het ontbreken van de oliebollen-in-de-kantine waren de AV’56’ers best tevreden over hun initiatief: “Het was lekker lopen in de zon en we finishten zelfs binnen het uur”.

En tot slot: “Hopelijk overwinnen we in 2021 het coronavirus en kunnen we elkaar weer ontmoeten op de baan, bij loopjes en bij wedstrijden”.

 

 

loopmaatjes oliebollenloop 2020

FOTO: De enthousiastelingen die op 31 december ’s morgens tóch de Oliebollenloop deden: (vlnr) Marina Mol, René Nijsse, Gisela Nijsse, Andrea Koning, Herman van de Glind en Katinka van de Glind. (Foto: Martijn Lavooij).

 

Share this post