Er is een nieuwe loot aan de Run Your Own Race-boom. Echte wedstrijden zullen er in februari en (waarschijnlijk ook) in maart nog niet mogen plaatsvinden. De organisatoren van de Run Your Own Race (AV’56’ers Jan Roose en Jos den Hollander) borduren daarom voort op het eerdere RYOR-succes, en wel met een wegcircuit tot eind maart. Het is particulier initiatief.

De serie individuele wedstrijden kent een lange en een korte versie. Je moet als deelnemer wel een keuze maken. De korte versie betekent bij elke wedstrijd dat je maar 1 ronde loopt. Bij de lange versie zijn het er 2 of meer.

Wel verloopt alles volgens de inmiddels bekende formule: lopen op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd. En maximaal met 2 personen tegelijk. De meeste parcoursen worden zo gekozen dat bij linksom lopen (net als op een atletiekbaan) de volgende verharde afslag naar links altijd de juiste is. Bij een doodlopende weg, schelpenpad of karrenpad loop je dus gewoon door, tenzij anders aangegeven. Dat geldt ook bij rechtsom lopen.

Vanaf 1 februari kun je elke week meedoen. In die week van maandag t/m zondag zijn er 2 wedstrijden, dus ook 2 parcoursen. Je kunt aan 1 of 2 wedstrijden per week meedoen. Of je dan eerst parcours A of B loopt, maakt de organisatoren niet uit.


Eindklassement al bij 8 van de 15 lopen

Wie aan 8 van de 15 wedstrijden meedoet, komt in aanmerking voor het eindklassement. Net als bij de laatste crossen komt er een puntentelling op basis van leeftijdscorrectie. Je resultaten ook nu weer aanmelden via www.runyourownrace.nl vóór zondag 20.00 uur. Je kunt je nu ook al aanmelden voor het circuit. Voor de jeugd t/m 13 jaar is er soms een aparte afstand.

Van elk wedstrijd staan details en een kaartje met parcoursbeschrijving op onze site bij kalender. De startplaats wordt globaal aangegeven, maar er staat verder niets. Wel zoeken we zo veel mogelijk een startplaats in de buurt van een parkeergelegenheid.

Eigenlijk kun je op elke plaats van het parcours starten, zolang je ook maar op die plek finisht. Voor het eindklassement zijn er een paar prijzen. Die zijn voor alle winnaars (v/m) van de afzonderlijke wedstrijden en dat op basis van de echte tijd.


Kies een wedstrijd dicht bij je woonplaats

Naar aanleiding van de crossen in december en januari, op dezelfde manier, kregen we enkele reacties. Positief, maar ook negatief. Er zijn bijv. hardlopers die vinden dat we op deze manier de ongewenste verplaatsingen stimuleren.

Op dat verwijt is wel wat af te dingen. Het gebied van de wedstrijdjes is weliswaar uitgestrekter dan bij het 1e crosscircuit. Toen vond vrijwel alles op Zuid-Beveland plaats. Nu bestrijkt het Zeeland boven de Westerschelde, Goeree-Overflakkee en de omgeving Bergen op Zoom. Dat kan inderdaad tot onnodige verplaatsingen leiden als je álles wilt lopen, maar is dat nodig? Kies bijv. voor de 8 wedstrijden die voor jou het dichtstbij zijn.  


Niet roomser dan de paus willen zijn

Overigens moeten we ook niet roomser als de paus willen zijn als het gaat om coronamaatregelen. Nederland gaat in het weekend massaal naar natuurgebieden om een beetje ontspanning te zoeken, met name omdat besmettingen in de buitenlucht vrijwel nihil zijn.

Wij doen er alles aan om het veilig te houden, maar de uiteindelijke verantwoording om mee te doen en een verplaatsing te maken, ligt bij de deelnemers zelf. Nadere informatie over de afzonderlijke lopen: www.runyourownrace.nl -> Kalender.

Jan Roose

 

 

PROGRAMMA:

Week

Naam

Kort: altijd 1 ronde

Lang: 2 of 3 ronden

Jeugd

1 – 7 februari

Strandloop Renesse

3 km

9 km

 

1 – 7 februari

Ronde van Kattendijke

4.1 km

8.2 km

2.1 km

8 – 14 februari

Ronde van Vrijburg ( Vlissingen )

5 km

         10 km

1.9 km

8 – 14 februari

Ronde van Battenoord Flakkee

5.65 km

11.3 km

 

15 – 21 februari

Klaverveldenloop B.o.Z.   

5 km

10 km 

 

15 – 21 februari

Ronde van Kats

3.15 km

9.5 km

 

22 – 28 februari

Westkappelsezeedijkloop

3.4 km

10.2 km

 

22 – 28 februari

Omloop de Pluimpot/St M’dijk

3 km

 9 km

1.9 km

1 – 7 maart

Veersemeerloop V’polder

2.5 km

7.5 km

2.5 km

1 – 7 maart

Omloop Mattenburg B.o.Z.

4.55 km

9.1 km

 

8 – 14 maart

Ronde van ‘s – Heer Abtskerke

4.65 km

9.3 km

 

8 – 14 maart

Krekenloop Ouwerkerk

3.45 km

 10.35 km

 

15 – 21 maart

Strandloop Ouddorp  Goeree

     3.3 km

        9.9 km

1.8 km

15 – 21 maart

Ronde Yersekse Moer

     5.6 km

        11.2 km

 

22 – 28 maart

Ronde van Nisse   

     4.3 km

        8.6 km

2.1 km

 

ryor kattendijke 2021 

FOTO: Kattendijke is een van de eerste RYOR-startplaatsen, te weten al in de eerste week. (Foto: RYOR-site).

 

Share this post