Op zaterdag 8 juni stond de 2de Athletics Champs in Zierikzee op het programma. Het was nog even spannend, want de Zeelandbrug ging om 9:30 uur dicht in verband met de Ride for the Roses. Hier hadden de trainers natuurlijk wel iets op bedacht. Gewoon de inloop starten om 9:30 uur, zodat iedereen op tijd aanwezig zou zijn.

De U12-groep was heel goed vertegenwoordigd met twee teams (Team 7 en 8), in totaal 22 kids. Bij U-8-9-10 (Team 16) waren er helaas een stuk minder, waardoor we maar 1 team konden vormen van 7 enthousiaste jongens en meisjes. Alle ouders kregen weer een taakje zoals begeleider, jury, harker, vortexhaler enz.  


Team 7 en 8 (U12)

De twee teams van U12 zaten samen in één poule, die gingen deze dag de strijd met elkaar aan. Finne, Ilse, Shya en Sjoerd waren helemaal in vorm bij het verspringen en zetten hun PR weer wat scherper.

Tijdens het slingeren, vortex en 60 m horden stond bij bijna iedereen ‘PB’ (personal best – red.) achter de tijd. Vienna Ennik gooide de vortex zodanig goed (23,50 m) dat ze de nummer 1 is geworden op de Ranglijst aller tijden U12 meisjes op vortex!

Bij het meters maken was er een heel leuke strijd te zien tussen Fleur, Vienna, Max, Quinten en Daniel.


U8-U9-U10

Team 16 had het lastiger met de teamestafette en moest de twee teams van Delta Sport voor laten gaan.  Maar bij de andere onderdelen werden er weer topprestaties geleverd. Er was, net als bij de vorige wedstrijd, nog een kleine discussie tijdens de hindernis-pendelestafette. Want moeten ze nu 12 keer heen- en teruglopen of is dit alleen heen? Gelukkig kennen de trainers van AV’56 de regels als hun broekzak en kunnen zij direct de regels uitleggen. Ze moeten 1x heen en 1x teruglopen. Zo loop je in totaal 12 keer met je team. Heb je een groep met 6 dan moet je dus 2 x lopen. Door deze directe uitleg stonden alle neuzen weer de juiste kant op en weet iedereen weer precies hoe het zit.

Bij meters maken moet U8-U9 en U10 vier minuten lopen, waarbij op elke 25 m een pion staat. Deze afstand wordt dan opgeteld bij het aantal rondjes dat je hebt gelopen. Hier werd door iedereen een persoonlijk record neergezet, wat een geweldige prestatie was.  U12 moest in 6 minuten zo veel mogelijk meters maken.


U12 nog altijd eerste

Alle onderdelen zijn ingedeeld op basis van startnummer en niet op prestatie, zo loop je ineens tegen iemand die heel goed is of je ziet ineens kansen om een keer te winnen. Op het einde van het onderdeel worden alle prestaties omgezet in punten voor het team.

In het verenigingsklassement staat U12 nog steeds op de eerste plaats, U10 op de derde plaats en U8-U9 op de tweede plaats. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren.


Grote inzet van de ouders

Het was weer een heel leuke dag, mede door geweldige inzet van alle ouders. De volgende Athletics Champs wordt voor het eerst op onze eigen baan gehouden. We hopen dan ook dat alle pupillen aanwezig zijn op zaterdag 31 augustus.

Op 15 juni is er een meerkamp U8-U12 bij AV De Wielingen in Oostburg. Inschrijven kan nog.

 

FOTO’S: Beelden van de Athletics Champs in Zierikzee. (Fotografe: Jill Boudewijns) (Meer foto’s zijn te bekijken onder deze LINK.)