Het nieuwe wedstrijdreglement 2018 - 2019 is per 17 maart a.s. in boekvorm beschikbaar. In het nieuwe wedstrijdreglement zijn niet alleen de nieuwe IAAF-regels opgenomen, maar ook het verklarende document ‘The Referee’.

In dat laatste document wordt in veel gevallen een toelichting dan wel uitleg gegeven over bepaalde regels. Een ontzettend mooi en praktisch hulpmiddel voor juryleden en wedstrijdleiders!

Om de aanpassingen goed leesbaar te maken zijn de gewijzigde artikelen in de kantlijn met een streep gemarkeerd. De geïmplementeerde teksten uit The Referee staan in het groen.

Op de Dag van de Atletiek (17 maart) kost het boek €10. Daarna bedragen de kosten van het boek €12,50, zolang de voorraad strekt. Wil je het boek Wedstrijdreglement 2018 – 2019 bestellen vóór de Dag van de Atletiek? Stuur dan een mail naar dit e-mailadres. Dan zorgt de AtletiekUnie, dat je bestelling op 17 maart klaar ligt.


Competitiereglement

Als gevolg van het opnemen van de Referee-teksten in het nieuwe reglement is er veel tekst bijgekomen, waardoor het boek dikker is geworden. Om die reden zal het competitiereglement óók als apart document digitaal via de website van de AtletiekUnie worden verspreid.

Naast de gedrukte versie van het wedstrijdreglement, is via de website van de Atletiekunie de digitale pdf versie hier (gratis) beschikbaar. Medio maart verschijnt ook de ePub-versie. Via deze weg kan het wedstrijdreglement eenvoudig via e-readers gebruikt worden.
 


Richtlijnen en speerpunten

Naast het wedstrijdreglement wordt er een document beschikbaar gesteld met daarin de richtlijnen en speerpunten van de nieuwe regels. Dit is een praktisch document voor juryleden en overige atletiekfans, die je altijd op zak kunt hebben om snel kennis op te halen, te spieken bij een lastige situatie of gewoon om actueel te zijn op de atletiekbaan of voor de televisie.

Dit boek zal voor de start van komend baanseizoen gepubliceerd worden.

(Contactgegevens: de AtletiekUnie is gevestigd op het sportcomplex Papendal, Papendallaan 7 te 6816 VD Arnhem. Postadres: postbus 60100, 6800 JC Arnhem. Telefoon (026) 483 48 00).

 

Share this post