Voornamelijk junioren (onder wie AV’56’ers) en een aantal volwassen (onder wie ook AV’56’ers) waren deze avond in Vlissingen op de baan van Dynamica te vinden voor een sportieve avondbaanwedstrijd. Het weer was lekker warm met een strak blauwe lucht. Wind mee voor de korte sprint onderdelen.

Net voor de start werd er omgeroepen dat er problemen waren met de elektronische finishregistratie. Al vrij snel werd in overleg met de Atletiekunie besloten om met de hand te meten. Vier juryleden ging alles met de hand registreren. Hierdoor werden de series opgesplitst in kleinere groepjes, zodat er zo nauwkeurig mogelijk gemeten kon worden.


Overmacht

Voor veel junioren een domper die wilden proberen hun pr te verbreken; helaas was dit overmacht. Met deze handgemeten tijden heeft Jill de 60m gewonnen bij de dames U14 in 8,6 seconden. Later liep Jill nog een 2de tijd op de 400m.

Doordat de series opgesplitst werden, was er een tijdnood met overige onderdelen.

Hier heb ik zelf navraag voor de dames naar gedaan. Gezien de overmacht werd hier rekening mee gehouden deze avond.


Mooie taferelen

Er deden zich deze avond mooie taferelen voor. Om als voorbeeld te nemen Julia U14; ze rent eerst een 1500 m in een pr, rent vervolgens snel naar hoogspringen, maakt haar aanvangssprong om daarna weer terug te gaan naar de start van de 400m, rent vervolgens weer terug naar hoogspringen om daar uiteindelijk als 3de met een hoogte van 1,20 in een pr te eindigen.

Ilse ging net als meeste andere dames van 60m direct naar hoogspringen, waar zij uiteindelijk de hoogste lat van 1,30m weet te behalen, terwijl ze daarna richting het speerwerpen liep wat al een poosje bezig was, terwijl er werd geroepen: ‘Je moet nu gooien; dan mag je nog mee doen’; daarna snelt Ilse naar haar speer, werpt vervolgens ook nog even een pr voor de 2de plaats.

Souhaila: haar naam werd op vele manieren genoemd. Waarschijnlijk oefenen om uit te spreken. Toen de speaker haar vriendinnen Sou hoorde roepen, nam hij dat maar over. Zij liep een 3de plaats bij de 1500m en ging vervolgens door naar hoogspringen.

Nikki liep in een mooie tijd op de 150 naar de 2de plaats.

Arnoud kwam bij de Mannen 1500m als 2de over de finish, wat in zijn categorie (Senioren) een 1ste plek gaf.

Nanette sloot vanavond de wedstrijd af met een speerworp van 18.39m.

Ondanks de elektronische problemen was het een mooie wedstrijd op een mooie avond.

 

avondbaan_vlis1_2024.jpg

avondbaan_vlis2_2024.jpg 

FOTO’S: Enkele beelden van de Dynamica-avondwedstrijd. (Gemaakt door enkele AV’56-ouders).