De leden van AV’56, die zaterdag 15 juni meededen aan het Zeeuws Kampioenschap (ZK) baanatletiek in Oostburg, zijn met veel eremetaal naar huis gekomen.

Er werd 12 maal goud gewonnen, 15 maal zilver en 8 maal brons. Het totaalaantal podiumplaatsen kwam daarmee op 35. Het ZK stond open voor DCBA-junioren, senioren en masters.

Opvallend waren de prestaties van Iza Nijsse (meisjes jun C),die maar liefst driemaal goud binnenharkte. Fenna Gelderblom deed het ook goed met tweemaal goud. Amy de Graaf grossierde in tweede plaatsen.

De junioren presteerden misschien zo goed door de aanwezigheid van hun trainers: Vera Wisse, Jerrel Biswane en Rachid Guigui.  Ze waren present om hun toppers-in-de-dop van tips te voorzien. Ze stonden er toch maar weer!    

Bij de dames 50 pakte Nanette van der Veen-Koers tweemaal goud, namelijk op de kogel en op de speer. Bij de heren 60 probeerde Bernard Ruijsink het clubrecord op de kogel scherper te stellen. Dat lukte helaas niet.

Het ZK bij De Wielingen in Oostburg werd onder droge weersomstandigheden afgewerkt. Pas bij het laatste onderdeel (kogel) begon het te regenen.

De uitslagen van de AV’56-leden zijn HIER te vinden.

Een aantal foto’s staat HIER.

 

FOTO: Twee AV-leden op het podium: Iza Nijsse (midden) en Amy de Graaf (links).

 

Share this post