In de aanloop naar de seniorencompetitiewedstrijd van 23 juni op onze baan, heeft de wedstrijdleider van die dag een voorbereidend bezoekje afgelegd aan onze vereniging.

Hij inspecteerde alle details die op zo’n wedstrijddag van essentieel belang zijn. Ten eerste werd de toestand van de baan gecheckt, alsook de hoog- en verspringbakken. Daarna waren het materiaal en de kleedruimten aan de beurt. Tenslotte wilde de betrokken wedstrijdleider (Wim Bouma uit Sassenheim) alles weten over de actuele stand van zaken bij de organisatie.

Namens AV’56 werd hij op zijn inspectie begeleid en geïnformeerd door Frank Bakker (accommodatieverantwoordelijke), Frank van de Schraaf (onlangs ‘afgestudeerd’ als een van onze nieuwe wedstrijdleiders) en Wil Zweemer (coördinator WTC).

De heer Bouma vindt het voor zijn werk als wedstrijdleider uitermate belangrijk, dat hij zich vooraf op de hoogte stelt bij de organisatoren van de betrokken wedstrijd: “Ik wil voorkomen, dat we op de dag van de wedstrijd voor verrassingen komen te staan”.

Verrassingen zullen er op 23 juni niet veel zijn, omdat de zaken bij AV’56 op vrijwel alle punten dik in orde waren. Slechts enkele ondergeschikte punten verdienen nog wat aandacht.


Drie verenigingen

AV’56 is voor de seniorencompetitie van de Atletiekunie ingedeeld in poule 12 (3e divisie), samen met AV Atverni (Nieuwegein) en ARV Achilles (Etten-Leur). Iedere vereniging organiseert één wedstrijd. Op 21 april is het eerste treffen in Nieuwegein, op 2 juni het tweede in Etten-Leur en op 23 juni het derde in Goes.

Volgens de meeste actuele gegevens hebben van deze drie verenigingen 45 mannen- en vrouwenploegen ingeschreven (AV’56 helaas alleen een mannenploeg). In totaal worden die dag zo’n 300 atleten in Goes verwacht.

 

inspectie_sen1_2024.jpg

FOTO: Gesprek bij een van de kogelperken. V.l.n.r. Frank van de Schraaf (AV’56), Wim Bouma (Atletiekunie) en Frank Bakker (AV’56).

 

 inspectie_sen2_2024.jpg

FOTO: Controle van een van de hoogspringbakken. (Foto’s: Huib Boogert).