AV’56 is de grote winnaar geworden bij de huldiging van de Goese sportkampioenen 2017. De vereniging kreeg twee van de vier eretitels toegekend. Bovendien was AV’56 de ‘hofleverancier’ van kampioenen.

De eretitel Sportvrouw van het Jaar viel ten deel aan onze lid Leonie Ton. De eretitel Sporttalent van het Jaar was ook voor een AV’er: Shirin van Anrooij.

Beide dames werden toegesproken door de voorzitter van de Goese Sportraad, Niek Flipse. Hij was ooit ook voorzitter van AV’56. En hij is nog altijd lid. Tot Leonie zei hij, dat zij als kampioene NK 100 km op de weg 2017 uit het goede hout gesneden was. “In alle bescheidenheid lever je topprestaties in je sport. En dat doe je óók nog ’s naast twee banen als verpleegkundige. Daar kunnen we alleen maar grote bewondering voor hebben. Die titel is volledig verdiend”.

Shirin omschreef hij als een multitalent, een echte sportvrouw. “Je bent een kampioen in velerlei onderdelen van de atletiek, maar ook in het fietsen, crossen, zwemmen, etc. Een echte uitblinker, die nog vaak van zich zal doen spreken”.


Bij Niek in de klas…

Opmerkelijk was, dat Shirin in het verleden ooit bij presentator Niek Flipse in de klas had gezeten, op de school waar Niek toen directeur was. Uit het gesprek tussen atlete en presentator werd duidelijk, dat het voor Shirin van groot belang is, dat ze opgroeit in een zeer sportminded gezin.

Leonie Ton nam de gelegenheid te baat om inzichtelijk te maken, dat haar sportprestaties niet geleverd kunnen worden zonder hulp van het thuisfront. Ze bedankte uitdrukkelijk haar gezin en verdere familieleden, die altijd voor haar klaarstaan. Ze bedankte ook haar trainer Jan de Wilde.

De andere twee eretitels gingen naar judoka Mauk Moerman (Sportman van het Jaar) en naar het jeugdteam Kloetinge JO-11 (Sportteam van het Jaar).


250 sportkampioenen….

Op het sportgala in het Omnium werden in vijf ronden maar liefst 250 sportkampioenen uit de gemeente Goes (of sportend bij een Goese vereniging) gehuldigd. Dat gebeurde in vijf ronden. Elke groep werd toegesproken en geïnterviewd door een sportautoriteit uit Goes. Een van hen was sportwethouder Derk Alssema. Ter afwisseling van de huldigingsronden waren er demonstraties van diverse verenigingen (dans, judo, gym, zelfverdediging).

Van die 250 kampioenen (waaronder diverse teams) leverde AV’56 er maar liefst 35. Dat was relatief zeer veel.

De organisatie kende een strakke regie, die tot in de puntjes werd nageleefd. Alles klopte tot op de minuut. De avond was dan ook exact om half tien ten einde, zoals in het programmaboekje stond.

De organisatie was in handen van de Goese Sportraad, Omnium, Cios Goes, Sport Zeeland en SMWO. Vooral de studenten van het Cios deden het uitvoerend werk, onder coördinatie van Cios-docenten Hedy van Eck en Astrid Geeratz.

Bekijk hier alle foto's.

 

FOTO: Leonie Ton (midden) wordt door Niek Flipse (links) onderscheiden als Sportvrouw van het Jaar 2017 van de gemeente Goes, samen met Sportman van het Jaar Mauk Moermans (rechts).

 

 

FOTO: Shirin van Anrooij krijgt de titel Sporttalent van het Jaar 2017, plus bijbehorend schildje (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post