AV56 houdt dit jaar geen actie voor Serious Request. Maar we organiseren in december wél een wedstrijd op de baan, waarvan de opbrengst ‘voor anderen’ is.

Een jeugdlid van AV’56 is zeer ernstig ziek en zij heeft een goed doel aangewezen dat samenhangt met haar ziekte. Dáár gaan we dit jaar voor! Als naam van de baanwedstrijd is gekozen voor ‘Kanjerloop’. Dat leggen we verderop uit. De datum: vrijdag 14 december.

Het betrokken jeugdlid is Jade de Lange (10 jaar) uit Goes, A1-pupil. Ze is lid sinds 2015. Ze traint altijd enthousiast mee en ze is graag bij wedstrijden. Haar favoriete onderdelen zijn hoogspringen, verspringen en sprint. Buiten de atletiek is ze verzot op paardrijden. Ze zit op de Bisschop Ernstschool.


Verdrietige boodschap

Vorig jaar november kreeg het gezin De Lange (vader, moeder, broertje en Jade) de verdrietige boodschap, dat Jade lijdt aan leukemie. Dat zette het leven van het gezin op zijn kop. Jade moest veel onderzoeken, opnames en chemotherapieën ondergaan.

Uiteindelijk maakte haar ziekte een stamceltransplantatie noodzakelijk. et was HDaarom ligt ze nu zeven weken (medio augustus – begin oktober) in vrijwel volledige isolatie in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht om deze zware behandeling te ondergaan.

Op haar blog www.kanjerjade.nl schrijft ze, samen met haar ouders, over het verloop van haar ziekte. Zij vinden Jade een kanjer, omdat ze haar zware ziekte en alle belastende behandelingen met een positieve instelling ondergaat.

 

Grote kar met materialen

Het doel waarvoor AV’56 op vrijdag 14 december in actie komt tijdens een liefdadige wedstrijdavond hangt nauw samen met Jades verblijf in het ziekenhuis. Voor de jeugdige patiënten wordt daar veel georganiseerd om pijn te verlichten en afleiding te brengen.

Jade is erg enthousiast over het ‘Café des Artistes’ (www.cafe-des-artistes.nl). Dat is een soort rijdend kunstatelier: een grote kar met materialen, die langskomt bij de kinderen om met hen unieke kunstobjecten te maken, zoals een beeldje of een portret. Dat gebeurt een-op-een.

Aanvankelijk was Café des Artistes een vrijwilligersproject. Tegenwoordig is het in de kinderklinieken een hooggewaardeerd vast project.


Jade geniet van Café des Artistes

Jade is zeer enthousiast over deze vorm van aandacht voor isolatiepatiëntjes. Ze wil daarom de opbrengst van de AV’56-december-avondwedstrijd bestemd zien voor het werk van Café des Artistes.

De organiserende Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) van AV’56 vindt dat een uitstekend idee en gaat er graag in mee. Onder verwijzing naar de naam van Jades weblog gaan we de wedstrijd op de agenda zetten als de ‘Kanjerloop’. En natuurlijk gaan we als AV’56’ers állemaal inschrijven!

 

jade2_2018.jpg 

FOTO: Jade tijdens een van haar ziekenhuisopnames aan het knutselen met Eliane Asselberghs, de drijvende kracht achter Café des Artistes. (Foto: fam. De Lange).

 

jade1_2018.jpg

FOTO: Zó hopen we Jade ooit weer op de baan te zien.

 

Share this post