AV’56 is afgelopen zaterdag 10 juni gastheer geweest van de 3e en laatste C/D-competitiewedstrijd in de poule Zeeland/West-Brabant. We hadden gezorgd voor goed weer. Het werd daardoor een stralende dag.

Niet minder dan 227 C/D-junioren van 11 verschillende verenigingen namen deel aan de diverse onderdelen. De besten onder hen van de afgelopen drie regionale wedstrijden stromen door naar de landelijke finale.

De deelname van AV’56-junioren was redelijk te noemen. Er hadden 9 jongens D ingeschreven en ook 9 jongens C. Bij de meisjes was de deelname bij de D’s identiek (namelijk 9) en bij de C’s iets minder (6).

De volgende verenigingen hadden deelnemers afgevaardigd: AV’56 (33), Achilles (16), Groene Ster (10), RKHAV (12), Spado (55), Diomedon (16), Thor (40), Scheldesport (13), DJA (16), Delta Sport (8) en Dynamica (8). Daarbij valt op, dat vooral Spado en Thor zéér ruim hadden ingeschreven. De meisjes waren onder de deelnemers in de meerderheid: 130 meisjes en 97 jongens.

Door de grote delegaties van Spado en Thor behoeft het niet te verbazen, dat van het totale deelnemersveld maar liefst 67% afkomstig was uit West-Brabant en 33% uit Zeeland.

Een CD-competitiewedstrijd organiseren is niet niks. Toch is alles prima verlopen. Met dank aan Steffi Berks (jurycoörinator) en de juryleden, Wilko de Vos en consorten (secretariaat), Rien de Wilde en consorten (materiaal en opbouw), Janet van Zweden en consorten (kantine), de wedstrijdleider (Anton Vael), de scheidsrechters Erwin de Boer, Leny Luteijn en Johan Stokman en het EDM-team van Scheldesport (tijdwaarneming en afstandmeting).

Uitslagen zijn HIER te bekijken.

Foto’s staan HIER.

 

FOTO: Het onderdeel 80 m horden voor jongens C. Vooraan Jano Gerrits (259, Thor), achter hem Ben Weststrate (237, AV’56).

 

FOTO: Lynn Sommeijer (Dynamica) bij het onderdeel speerwerpen. Op de achtergrond wacht Britt Luijkx (269, Achilles) op haar beurt.

 

FOTO: Spado-meisjes genieten van een momentje rust.

 

FOTO: Gezellige drukte rond de AV’56-baan.

 

Share this post