Op woensdagavond 17 april vond in Vlissingen de avondbaanwedstrijd plaats vanaf U14 tot en met Masters.

Net voor de wedstrijd kwamen er nog een aantal flinke regenbuien langs. Bij de start was het droog, wel was de kou goed voelbaar, vooral voor de aanmoedigende ouders en andere atleten.

Met 22 van de in totaal 80 deelnemers was AV’56 héél goed vertegenwoordigd. Bij inschrijving was in eerste instantie de kortste afstand 100m, deze hebben ze voor de U14 en de U16 aangepast naar hún afstanden. De ene atleet was hier heel blij mee, ook was er teleurstelling, eindelijk een 100m mogen doen.

De wedstrijd werd geopend met de 100 m sprint met Casper en het kogelstoten met de dames Ilse, Nienke, Senna en Souhaila. Met een windmeting van +0,8m/s regende het pr’s deze avond . 

Deze avond was het ook weer puzzelen tussen de onderdelen. Er was vooraf aangegeven dat de looponderdelen voorgaan op de andere onderdelen. Anouk en Benthe gaven hun eerste poging verspringen op om mee te kunnen doen aan de 800m. Die bij Benthe eerst op een DNS gezet was. Na dit gemeld te hebben werd het netjes gecorrigeerd.


Onderbreking door onweer

Naarmate het later op de avond werd, werd het ook steeds donkerder, vooral de wolken werden steeds dreigender. Tijden de tweede poging discuswerpen U14 rond 21u ging het onweren en werd ieder verzocht naar binnen te gaan.

Nadat de bui overgedreven was, werd het discuswerpen hervat. Wel werd aangegeven dat de U16 en U18 en ouder samen werden gevoegd en gelijk mochten ‘warmgooien’. Marieke en Fenne waren de laatste atleten deze avond nog aanwezig.

Het was een frisse maar gezellige avondwedstrijd met mooie resultaten. Op naar de volgende baanwedstrijd!


De uitslagen zijn HIER terug te vinden.

 

avondbaanvlis_2024.jpg

FOTO: Een deel van de AV’56-afvaardiging. (Foto: Annette Bevelander).