De avondbaanwedstrijd van woensdag 8 mei jl. is een doorslaand succes geworden, vooral omdat vrijwel alle atleten zichzelf verbeterden op een of meer afstanden.

De wedstrijdavond (loopnummers en polshoog) nodigde kennelijk uit tot het verbeteren van persoonlijke records. Er waren zelfs series, waarbij álle vijf of zes lopers/loopsters hun persoonlijk record of seizoensrecord verbeterden! De uitslagen op www.atletiek.nu (of de link aan het eind van dit verslag) geven daarover uitsluitsel.

Het kan haast niet  anders dan dat er ook enkele Schenge-baanrecords sneuvelden. Onze Gisela Nijsse (Vrouwen 60) deed dat op de 200m en de 800m. Bert van Opstal (ook AV’56) brak op polsstokhoogspringen het baanrecord bij de Mannen 55. Sebastien Schletterer (Dynamica) werd de baansnelste op de 800 m bij de Mannen 50. En Matthias Salmang (Scheldesport) werd dat op de 100m horden bij de jongens U16.

 

Over de 100 deelnemers

De AV’56-avondbaanwedstrijd stond open voor junioren, senioren en masters. In totaal hadden over de 100 atleten ingeschreven, van wie 36 van onze eigen vereniging. De inschrijvers behoorden tot 14 verschillende atletiekverenigingen uit Zeeland en omgeving, maar ook uit Oosterhout, Oud-Beijerland, Leiden en Rotterdam.

Ze namen deel aan elf verschillende loopnummers (waaronder drie afstanden horden). Voor het polsstokhoogspringen was de belangstelling beperkt.

Het ‘koninginnennummer’ van deze avond was uiteraard de afsluitende 3000m. De afstand werd een prooi voor onze eigen Patrick de Vos, die vooraf al was getipt als op-papier-de-snelste. Hij was de enige die de afstand binnen 9 minuten voltooide: 8.57.25 min.


Verrassende speaker

Ondanks een wat somber begin van de avond, met bewolking en een lichte knieblessure bij de eerste serie hordelopen, brak later het zonnetje door. De avond eindigde in volkomen windstilte.

Zeer verrassend was het optreden van speaker Ivar van de Wege (jeugd- en seniorentrainer bij Scheldesport), die voor het eerst als microfonist de atleten aan de start riep, en zeer informatief verslag deed van hun prestaties. Het werd zeer gewaardeerd dat de geleverde prestaties direct werden vergeleken met de diverse ranglijsten. Dat gebeurde snel, enthousiast en nauwkeurig.

Ivar is in opleiding als Atletiekunie-speaker. Hij wil ook ‘nationaal speaker’ worden. Hij wilde in Goes wat ‘vlieguren’ maken voor zijn opleiding. De ingedeelde speaker van dienst, Niek Flipse, stond genereus zijn plaats af. “De jeugd moet ook kansen krijgen”, vond hij. “Zij zijn de officials van de toekomst”. 


Uitslagen en foto’s

Wie de geleverde prestaties nog eens wil nalezen: Atletiek.nu - Avond baan wedstrijd junioren, senioren, masters - Live uitslagen! Twee fotoseries zijn te vinden op LINK.

Op vrijdag 24 mei is er op het Schenge weer een avondbaanwedstrijd, met vooral technische nummers en een 10.000 meter.

 

FOTO: Een finish van uitsluitend AV’56’meisjes.

 

FOTO: Kevin Bogaert (vooraan) treedt op als haas voor Esther Lootens, achter hem. (Foto’s: Huib Boogert)

 

uitslag_abmei3_2024.jpg

uitslag_abmei2_2024.jpg

uitslag_abmei1_2024.jpg

AFBEELDINGEN: De uitslag van enkele series, waarbij alle lopers hun pr of sr verbeterden.