Op vrijdag 20 mei wordt de traditionele Avond-baanwedstrijd van atletiekvereniging AV’56 gehouden. Iedereen kan meedoen. De wedstrijden worden gehouden op de atletiekbaan op het Schenge (ingang Noord).

De organisatoren hebben dit jaar gekozen voor drie loopnummers (100 m, 400 m, 1 Engelse mijl) en twee technische nummers (kogelstoten, verspringen). De jongsten lopen kortere afstanden. Iedere deelnemer kan zelf kiezen, voor welke nummers hij/zij wil inschrijven. De loopnummers kennen een elektronische tijdmeting. De wedstrijden staan open voor junioren, senioren en masters (35+). Ze behoeven geen lid te zijn van een vereniging. In voorgaande jaren was er ook altijd veel deelname vanuit België.

Vooral het onderdeel 1 Engelse mijl is deze avond bijzonder. Het is een vrij incourante afstand, die nog stamt uit de beginjaren van de moderne atletiek. Toch zetten veel atletiekverenigingen hem bij baanwedstrijden als curiositeit op het programma. Daardoor wordt de afstand tegenwoordig steeds populairder.

De wedstrijd op het Schenge is vooral bedoeld ter kennismaking met de baanatletiek en ter bevordering daarvan. In voorgaande jaren werd het evenement uitgesmeerd over twee opeenvolgende vrijdagavonden. Tegenwoordig is het één avond. Dat bevordert ook de publieke belangstelling.

Inschrijving kan nog tot en met 18 mei: via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/6575/, of op de wedstrijddag tot een halfuur voor de wedstrijd.

 

FOTO: Een beeld van het onderdeel verspringen van vorig jaar. (Foto: Martijn Lavooij).