Deze week krijgt onze baan een grondige schoonmaakbeurt. In opdracht van de gemeente Goes voert aannemingsbedrijf Traas & Ovaa het werk uit. Deze aannemer heeft het werk op zijn beurt weer uitbesteed aan het gespecialiseerde bedrijf AH Vrij uit Wateringen.

De schoonmaakbeurt geschiedt met behulp van een grote ‘natte’ stofzuiger. De constructie aan de voorzijde van de machine betrekt schoon water uit een tank achterop. Het vuile water wordt vanaf de voorzijde teruggevoerd naar een tweede tank (de afvalwatertank), ook achterop.

Er wordt alleen overdag gewerkt. Kantine, kleedruimten en krachthonk zijn dus ’s avonds gewoon open.

Het werk kampte overigens met enige tegenslag. Immers, de baan was zó vuil, dat één maal ‘poetsen’ niet voldoende was. De machine moest er ook een tweede keer overheen.

De loop- en springaccommodatie wordt in haar geheel aangepakt. Dat wil zeggen dat de 400m-baan wordt gereinigd, maar ook de aanloopstroken naar de ver-springbakken en het grote aanloopperk bij de hoogspringbakken.

De baan werd twee jaar geleden voor het laatst op deze wijze onder handen genomen. De bestuurder van de schoonmaakmachine meldde ons, dat hij al voor de vijfde keer op onze baan is voor een ‘grote schoonmaak’. Hij kent onze accommodatie dan ook vrij goed.

 

 baanreiniging1_2024.jpg

FOTO: De grote ‘borstelmachine’ aan het werk.

 

baanreiniging2_2024.jpg

FOTO: De machine heeft twee grote tanks, een voor schoon water en een voor vuil water. Het vuile water wordt met een slang afgevoerd voor een grotere tank op het parkeerterrein. Schoon water wordt aangevuld uit de brandkraan. (Foto’s: Huib Boogert).