Met het vorderen van de baanrenovatie neemt ook het werk toe voor de klusploeg van onze vereniging. Dit team wil in elk geval, dat de baan er op zaterdag 28 september kantje-lafantje bij ligt.

Op die dag wordt de gerenoveerde baan officieel in gebruik wordt genomen. Het is de dag van de clubkampioenschappen 2019. Die datum heeft het bestuur deze week vastgesteld. Een werkgroep gaat de feestelijkheden voorbereiden.

Als de baan er ‘als een zonnetje’ bijligt, moet natuurlijk ook de rest van de accommodatie in orde zijn. Onze AV’56-klusploeg komt al jaren elke eerste vrijdag van de maand naar de baan voor allerhande werkzaamheden. Dat was destijds een initiatief van ons (vorig jaar overleden) erelid Paul Pieters.

Vanaf nu tot eind september heeft de klusploeg voor zichzelf wat extra werk-vrijdagen ingepland om alle puntjes op alle i’s te zetten. Als de baan weer piekfijn in orde is (met dank aan de gemeente), moeten onze eigen faciliteiten dat natuurlijk ook zijn.

In de wintermaanden speelt het onderhouds- en reparatiewerk van de klusploeg zich doorgaans binnen af. Dan worden de gebouwen en de materialen onder handen genomen, teneinde ze in goede conditie te houden. In de zomermaanden wordt veel buitenwerk verricht. Zo werd afgelopen vrijdag 5 juli veel schoonmaakwerk gedaan, er werden reclameborden op maat gemaakt en vervangen, en de afvoergoot onder het ‘dijkje’ langs de 100 m-baan werd opgeschoond. De graskanten naast de goot werden keurig bij- en afgewerkt. Het onderhoud aan het groen rond de kantine was eerder in de week al gedaan.

De klusploeg kan altijd versterking gebruiken. Wie zich geroepen voelt om mee te helpen bij het in ordelijke staat houden van de eigendommen, mag zich melden bij coördinator Frank Bakker, via beheer@av56.nl.

** De belijning van de baan gaat dezer dagen onverdroten voort. De donderdag werd door de werknemers van Polytan gebruikt voor meetwerk (met laserapparatuur), de vrijdag werd benut om door te gaan met de belijning.

Vrijdag werden vooral de dwarslijnen getrokken (o.m. start- en finishlijnen). Ook werden de estafette-wisselvakken uitgemeten en geverfd, alsmede de geverfde aanduidingen voor het plaatsen van de horden. Eerder die dag waren de startvlakken van beide 100 m-banen al belijnd.

 

baanploeg1_2019.jpg 

FOTO: Even rusten na gedane arbeid. Op deze foto (gemaakt op vrijdag 5 juli) ontbreekt een aantal vaste leden van de klusploeg, onder meer wegens vakantie.

 

 baanploeg2_2019.jpg

FOTO: De goot langs het ‘dijkje’ worden opgeschoond en de kanten keurig afgestoken.

 

 baanploeg3_2019.jpg

FOTO: Het eindresultaat. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post