Na de dinsdagavondtrainingen hebben de diverse groepen in de kantine afscheid genomen van Piet Sonke. Hij trad per 1 maart terug als trainer van de dinsdagavond- en donderdagavond-loopgroepen (groep 3). Hij deed dat werk bij AV’56 maar liefst 25 jaar.

Hoewel diverse leden in de voorafgaande week al kaarten en cadeautjes op persoonlijke titel hadden overhandigd, was het officiële afscheid dinsdagavond. De redenen daartoe hebben we in een eerder bericht al vermeld.

Namens de atleten sprak Acronius Kramer een kort woord tot de vertrekkende trainer. Hij sprak daarin namens allen zijn erkentelijkheid uit. “We hebben vandaag overigens géén bloemen en geen kussen. Die heb je vorige week genoeg gehad”.

Wel was er een knots van een bedankkaart, waarop iedereen een korte persoonlijke boodschap had geschreven. Ten slotte was er een geschenk in natura. In de laatste week van Piets trainerschap was er intensief gecollecteerd onder de leden. Dat bracht zo veel geld op, dat er een stapel bonnen van gekocht konden worden. Ze werden overhandigd in maar liefst vijf enveloppen. “Je staat aan de vooravond van een verbouwing. Dat komt altijd van pas”, aldus Acronius.

In een dankwoord zei Piet, blij te zijn dat de leden zijn aanpak van de trainingen wel konden waarderen. “Dat gevoel is overigens wederzijds. Ik heb er ook ontzettend veel plezier aan beleefd”. Hij eindigde met een kort en krachtig “Iedereen bedankt!”.

Piet blijft overigens binnen AV’56 actief als vrijwilliger op diverse terreinen (jurylid, voorfietser, etc).

 

 afscheid_piet1_2019.jpg

FOTO: Acronius Kramer (re) overhandigt scheidend trainer Piet Sonke een stapeltje cadeaubonnen namens de leden die onder Piet trainden.

 

afscheid_piet2_2019.jpg 

FOTO: In de rij voor een handdruk. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post