Op vrijdag 22 december wordt weer de gebruikelijke hardloopwedstrijd vlak voor de kerst gehouden op onze baan. Iedereen mag meedoen. Er wordt 1500 m gelopen, in series op tijd. En na afloop is er snert natuurlijk.

In voorgaande jaren stond deze wedstrijd in het teken van de landelijke liefdadigheidsactie Serious Request. Echter, het regionale Zeeuwse Serious Requesthuis is dit jaar niet in functie. Daardoor vervalt ook de mogelijkheid voor onze jeugdleden om de opbrengst daar te gaan aanbieden. Ze deden dat altijd graag, vooral ook vanwege de verslaggeving op radio en tv .

Omdat de landelijke actie nu als ‘veraf’ en ‘onpersoonlijk’ wordt ervaren, heeft de WTC besloten om de opbrengsten van deze hardloopavond ten goede te laten komen aan onze eigen (jeugd)leden. De naam Serious Request willen we daarom niet meer gebruiken. Dat zou niet eerlijk zijn. We houden de wedstrijd nu onder een nieuwe naam: BMI-loop.

Die naam is niet zonder gevoel voor humor gekozen. Er wordt mee aangeduid, dat in het zicht van de kerst en de jaarwisseling (kalkoenen en oliebollen) iedereen zijn BMI in de gaten moet houden. Laat ‘m niet ‘oplopen’ !

BMI staat voor body mass index. Dat is een cijfer waarmee een oordeel wordt geveld over de status van iemands gewicht. De BMI wordt verkregen door je gewicht in kilo’s te delen door je lengte (in meters) in het kwadraat. Dus als iemand 76 kg weegt en 1.70 m lang is, geldt voor hem/haar de volgende rekensom: 76 : (1,70m)². De uitkomst van die som is 76 : 2,89 = 26,3.

Een gunstige BMI voor ieder individu is: minder dan 25. Dat is een gezond gewicht. Wie tussen de 25 en 30 scoort, heeft overgewicht. Wie boven de 30 zit, lijdt aan vetzucht. Althans, volgens de BMI-regeltjes.

De WTC is uiteraard serieus met de BMI-naamkeuze, maar anderzijds moet de nieuwe naam ook met een korrel zout genomen worden. Zelf verklaart de WTC de afkorting BMI-loop immers met ‘Beter Met Inspanning’…

De series beginnen om 19.00 uur. Leden kunnen gratis inschrijven, niet-leden betalen 2 euro.

De inkomsten van deze sportavond-in-kerstsferen komen vooral uit de omzetten van de kantine. Inschrijfgelden worden niet gevraagd (behalve aan niet-leden). Daarom zullen al het lekkers en al het dorstigs uit de kantine moeten zorgen voor een positief saldo voor de eigen clubkas. We hopen dat het op vrijdagavond 22 december nog lang gezellig blijft!

 

FOTO: De kantine in de donkere kersttijd. Foto van vorig jaar.

 

Share this post